17 Ιουλίου 2020

Τηλεδιάσκεψη φορέων και εκπροσώπων του τουρισμού της Πιερίας με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη


Γ. Νταντάμης: Να ενισχυθούν τα χερσαία σύνορα με ξεχωριστές εισόδους, να ενταθεί ο κοινωνικός τουρισμός, να στηριχθεί ο τουριστικός κλάδος
Την εικόνα του τουρισμού στον Δήμο Κατερίνης σκιαγράφησε ο Αντιδήμαρχος Δόμησης και Τουρισμού Γιώργος Νταντάμης μιλώντας με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου της Πιερίας.

Ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε αρχικά στις κατευθύνσεις που δόθηκαν από τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο, από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης και από την αρχή της τουριστικής περιόδου, με ενημέρωση και οδηγίες προς τα καταστήματα, τις τουριστικές επιχειρήσεις, σχετικά με την πλήρη τήρηση των κανόνων δημόσιας υγείας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Επιπλέον, οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου έγκαιρα ξεκίνησαν και συνεχίζουν σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού τη συστηματική φροντίδα, για την συντήρηση των υποδομών, την ασφάλεια και καθαριότητα των ακτών, τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους επισκέπτες και την ορθή διαχείριση του περιβάλλοντος.
Παράλληλα, ο κ. Νταντάμης έκανε λόγο για τις αρνητικές εξελίξεις που προκαλεί στον τουρισμό η αύξηση των «εισαγόμενων», κυρίως, κρουσμάτων του κορωνοϊού, ενώ υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη για καλύτερη οργάνωση των χερσαίων συνόρων με τη δημιουργία ξεχωριστών εισόδων για τη διευκόλυνση των επισκεπτών από χώρες με χαμηλά επιδημιολογικά στοιχεία. Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού τόνισε τη σημαντικότητα της ελαχιστοποίησης της ταλαιπωρίας όσων επιλέγουν τον οδικό τουρισμό με την ταυτόχρονη διατήρηση της υγειονομικής ασφάλειας για όλους.
Μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσε ο κ. Νταντάμης για την ελαχιστοποίηση των αρνητικών συνεπειών της φετινής προβληματικής χρονιάς στον τουρισμό, ήταν και η άμεση αύξηση του εσωτερικού τουριστικού ρεύματος προς τον Δήμο Κατερίνης εντείνοντας τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού. Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στην επιλογή του Δήμου Κατερίνης ως ιδανικού και ασφαλούς τουριστικού προορισμού και τις ενέργειες της αντιδημαρχίας για την προβολή της περιοχής. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε
Τέλος, ο αντιδήμαρχος ζήτησε την ουσιαστική και άμεση ενίσχυση των επαγγελματιών και εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο. «Είμαστε σε καθημερινή επαφή με τους ανθρώπους του τουρισμού στην περιοχή μας. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι αρνητικές επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης στον τουρισμό είναι μεγάλες και σημαντικές. Δεν υπάρχει εφησυχασμός. Στόχος μας για το 2020 παραμένει η προσέλκυση εγχώριων τουριστών και κυρίως να μείνουμε ασφαλείς. Ενεργούμε προς πάσα κατεύθυνση για να περιορίσουμε τις απώλειες», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Νταντάμης.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι Βουλευτές Πιερίας, Μπαραλιάκος Ξενοφών, Μάνη Άννα, Χιονίδης Σάββας, ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Γερολιόλιος Ευάγγελος, ο Δήμαρχος Πύδνας Kολινδρού Μανώλας Ανέστης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Μαυρίδου Σοφία, η Πρόεδρος Ένωσης της Ξενοδόχων Πιερίας Ξυπτερά Ευαγγελία, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Χατζηχριστοδούλου Ηλίας, ο Πρόεδρος ομοσπονδίας ενοικιαζόμενων δωματίων Πιερίας Ημαθίας Πέλλας Βειδαμενίδης Γρηγόρης, ο Πρόεδρος Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας Σιμόπουλος Κώστας, ο εκπρόσωπος της Ένωσης camping Πιερίας Παπαθανασίου Θωμάς κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: