20 Ιουλίου 2020

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα με την Ένωση Στρατιωτικών Π.E. Πιερίας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής κλιμακίου του  Κόμματος, συναντήθηκε, στο Στόμιο, με τον Πρόεδρο, τον ΓΓ και τον αναπληρωτή ΓΓ, Β. Μαυρίδη, Ν. Γκούσκο και Δ. Γερογιάννη αντίστοιχα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Ο Δ. Κουτσούμπας ενημερώθηκε για τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν οι άνδρες και οι γυναίκες των Ένοπλων Δυνάμεων και δέχτηκε τις ευχαριστίες τους για τη σταθερή στήριξη του Κόμματος στην προσπάθεια ανάδειξης και επίλυσής τους. Στο πλαίσιο της συζήτησης εκφράστηκε προβληματισμός για σχεδιασμούς κατάργησης ή περιορισμού του συνδικαλισμού.

Ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος τόνισε πως το ΚΚΕ τιμά κι αναγνωρίζει την προσφορά τους για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Ότι θα συνεχίσει να πιέζει για την επίλυση των προβλημάτων τους, τόσο των γενικών, όσο και των ειδικών που αφορούν σε μισθολογικά, σε ζητήματα στέγασης, συνυπηρέτησης κλπ.

Ειδική αναφορά έκανε στις εξελίξεις στην περιοχή, με την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, στο πλαίσιο ευρύτερων ανταγωνισμών, που τελικά τους πληρώνουν οι λαοί και οι στρατευμένοι που είναι τμήμα του. Υπογράμμισε πως το δίλημμα συνεκμετάλλευση ή σύγκρουση είναι πλαστό και πρόσθεσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας πρέπει να μείνουν προσηλωμένες στο σκοπό τους, που είναι η υπεράσπιση της πατρίδας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, να μη συμμετέχουν σε αποστολές ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

«Θεωρούμε -σημείωσε- ότι όλα αυτά εναρμονίζονται με το λαϊκό αίσθημα και με τα συμφέροντα των στρατευμένων, γιατί είστε τμήμα του λαού, με μία ψυχή, ένα φρόνημα να παλέψουμε, έχουμε κοινά συμφέροντα να στρέψουμε το στόχαστρο στον πραγματικό ένοχο των προβλημάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: