21 Ιουλίου 2020

Η Πιερία έχει Νοσοκομείο η Πανδοχείο ;

Γράφει ο Κων/νος Προδρόμου
ανεξάρτητος πολιτευτής

Συννέλληνες - Συντοπίτες,
με αφορμή την εύστοχη τοποθέτηση προ ημερών του blog Λευτεριά για το περιβόητο υγειονομικό κέντρο της περιφέρειας μας, την οποία επικροτώ και συνηγορώ θα ήθελα σύντομα να επισημάνω επιπρόσθετα τα έξης.

Το πολύπαθο καινούργιο νοσοκομείο μας έγινε και εγκαινιάσθηκε με μεγαλεπήβολα όνειρα και στόχους, αλλά δυστυχώς κατάντησε ένα πολυτελές και δαιδαλώδες κτίριο , ανεπαρκές για την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών.
Αιτία αυτής της κατάστασης, της υπολειτουργίας και καθημερινής υποβάθμισής του η υποχρηματοδότηση του, ώστε να μη έχει τα απαραίτητα μέσα και νοσηλευτικό - βοηθητικό προσωπικό για την ομαλή πορεία του, όπως συμβαίνει γενικά στη χώρα μας στον ευαίσθητο χώρο της υγείας.
Καταντήσατε, κύριοι της ΝΔ, παρά τους διθυράμβους σας στο ξεκίνημά του , το νοσοκομείο κόσμημα σε πανδοχείο, έτσι που ο συμπολίτης μας ακόμη και να έχει ανάγκη το αποστρέφεται, το απαξιώνει.
Εδώ διαχωρίζω τη θέση μου απέναντι στο ανθρώπινο υγειονομικό και βοηθητικό προσωπικό - θεματοφύλακα της υγείας, που προσπαθεί φιλότιμα, χωρίς αντάξια αμοιβή.
Καταντήσατε την υγεία εμπορευματικό-χρηματιστηριακό προϊόν και όχι πρόσφορο αγαθό για τον κάθε πολίτη χωρίς διακρίσεις.
Υποστηρίζω την ισότιμη παροχή δωρεάν δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης για όλους , χωρίς περιορισμούς τύπου ασφαλισμένου και "ανασφάλιστου".
Για να αναβαθμιστεί η λειτουργία του χρειάζονται βούληση, σωστή διοίκηση και επαρκή χρηματοδότηση άμεσα από την πολιτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: