3 Ιουλίου 2020

Απαλλαγείτε από την φαγούρα φυσικά

Χρήσιμες στρατηγικές για να απαλλαγούμε φυσικά από την φαγούρα 
που προκαλεί το τσίμπημα από τα κουνούπια
Η φαγούρα γνωστή και ως «κνησμός» μπορεί να είναι κάτι μεγαλύτερο από μια μικρή ενόχληση. Μπορεί να προκαλέσει έντονη δυσφορία ή ακόμα και να αποσπάσει την προσοχή σας από τις καθημερινές σας λειτουργίες. Οι λόγοι που μπορεί να «κρύβονται» πίσω από την φαγούρα της επιδερμίδας είναι πολλοί.
Το ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα μπορεί να αποτελεί μια αιτία, μπορεί να έχετε αγγίξει κάτι στο οποίο έχετε μια αλλεργική αντίδραση ή ακόμα μπορεί και να σας έχει τσιμπήσει ένα έντομο, όπως τα κουνούπια ή οι σκνίπες. Η ίαση ενός εγκαύματος ή μια ανοιχτή πληγή που επουλώνεται μπορεί επίσης να προκαλέσει φαγούρα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες φυσικές θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε άμεσα για να ανακουφιστείτε από την ενόχληση του καλοκαιριού, που δεν είναι άλλη από το τσίμπημα των κουνουπιών:

1. Βρώμη

Το αγαπημένο σας πρωινό θα μπορούσε να αποτελέσει μια φυσική θεραπεία για το τσίμπημα κουνουπιών. Το πλιγούρι βρώμης μπορεί να ανακουφίσει από τον κνησμό και το πρήξιμο επειδή περιέχει ειδικές ενώσεις, γνωστές για τις καταπραϋντικές τους ιδιότητες ενάντια στον κνησμό. Ανακατέψτε την βρώμη με λίγο νερό και αφήστε την να φουσκώσει. Έπειτα τοποθετήστε την πάνω από την ερεθισμένη περιοχή και αφήστε την για περίπου δέκα λεπτά.

2. Θρυμματισμένος πάγος

Οι κρύες θερμοκρασίες και ο πάγος συμβάλλουν στην μείωση των φλεγμονών. Το κρύο μουδιάζει επίσης το δέρμα, το οποίο μπορεί να σας δώσει μια βραχυπρόθεσμη αλλά άμεση ανακούφιση. Τυλίξτε λίγο θρυμματισμένο πάγο σε μια πετσέτα και αφήστε το στην ερεθισμένη περιοχή για περίπου δέκα λεπτά. Με την ίδια λογική μπορείτε να κάνετε ένα δροσερό ντους για να καταπραΰνετε τον έντονο κνησμό σε πολλά σημεία του σώματος.

3. Μέλι

Γνωστό για τις αντιβακτηριακές και τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, το μέλι αποτελεί ένα φυσικό καταπραϋντικό με πολλούς υποστηρικτές. Δοκιμάστε να βάλετε μια μικρή σταγόνα μέλι στο σημείο που έχει ερεθιστεί, καθώς είναι πιθανό να μειώσει την φαγούρα, αφού εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. 


4. Αλόη

Το φυτό της αλόης έχει πολλές χρήσεις πέραν της διακοσμητικής του. Το τζελ έχειαποδειχθεί ότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ότι μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση μικρών τραυμάτων. Για αυτό θα μπορούσατε να βάλετε λίγο στην περιοχή που νιώθετε φαγούρα ώστε να δροσίσει το σημείο και να σας απαλλάξει από τον κνησμό.

5. Βασιλικός

Το αρωματικό αυτό φυτό αποτελεί συστατικό σε πολλές αγαπημένες μας ιταλικές συνταγές μπορεί να μειώσει όμως και το έντονο αίσθημα κνησμού. Η καταπραϋντική του δράση φαίνεται να οφείλεται σε μια χημική ένωση που ονομάζεται ευγενόλη και εμπεριέχεται στον βασιλικό. Κόψτε μερικά φύλλα και τρίψτε τα απαλά στο δέρμα σας ή βράστε τα σε νερό. Αφού το νερό κρυώσει, βρέξτε ένα πανάκι και περάστε το με απαλές κινήσεις πάνω από τα τσιμπήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: