9 Ιουλίου 2020

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Κρατούσαμε δυο μέτρα απόσταση από το συνάνθρωπο. Σε απόσταση από γονείς, παιδιά και εγγόνια, φορούσαμε μάσκα, πλέναμε σχολαστικά τα χέρια κάθε λίγο και λιγάκι, αντισηπτικά παντού, στο σπίτι, στο αυτοκίνητο. Τα ξεχάσαμε όλα. Αυτό μας έλειπε. Εδώ ξεχάσαμε το Μακεδονικό σε λίγους μήνες κι όχι σε λίγα χρόνια όπως έλεγε ο μακαρίτης ο επίτιμος. Στον ιό θα μέναμε;
**
Αν σκεφτεί κανείς τι άλλαξε από τότε έως τώρα, τουλάχιστον σε επίπεδο κρουσμάτων δεν άλλαξαν πολλά πράγματα. Στο βωμό της ανάπτυξης θυσιάζονται πολλά. Ποια ανάπτυξη θα μου πείτε. Αυτό φορέθηκε πολλές φορές και πάλιωσε.
**
Άσχετα αν ανήκετε σε ευπειθή ή ευπαθή ομάδα ή αν είστε απ’ τους συνομωσιολόγους, καλού κακού, για παν ενδεχόμενο ας γυρίσουμε στις προ μηνών συνήθειες του αντισηπτικού τουλάχιστον. Για μάσκα ούτε λόγος. Σε περνάνε για γραφικό οι θαρραλέοι συνέλληνες.
**
Προβληματίζει η αναφορά σε δεύτερο κύκλο κορωνοϊού, οι ανακοινώσεις ειδικών, το στοπ στους αδελφούς Σέρβους και η επιδείνωση στο νότιο ημισφαίριο. Και σαφώς για να υπάρξει βελτίωση των οικονομικών μεγεθών, προϋπόθεση είναι να μην υπάρξει δεύτερος κύκλος του ιού, είτε ως πραγματικό γεγονός είτε ως φαινόμενο τεχνητής επιδημιολογίας.
**
Σε κάθε περίπτωση, το μέλλον της ελληνικής οικονομίας προβλέπεται ως ζοφερό, καθώς επίσης και πολλών κρατών-μελών της ΕΕ. Πολλά θα εξαρτηθούν από τη γερμανική προεδρία και κυρίως από τη στάση της Μέρκελ. Κατά πόσο δηλαδή η ισχυρά κυρία θα συνεχίσει να παραμένει σκληρή και άτεγκτη ή θα προτιμήσει έστω και τώρα στο τέλος να της χαμογελάσει η ιστορία, καθότι έως τώρα η διαδρομή της ήταν αντιευρωπαϊκή.
**
Κρίσιμος ο Ιούλιος, πολλά ανοιχτά μέτωπα, εθνικά, κοινωνικά, οικονομικά και στιγμές μεγάλων αποφάσεων και για την ελληνική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: