29 Ιουλίου 2020

Μείωση των νέων κρουσμάτων στη Σερβία - Για πρώτη φορά αισιόδοξοι οι επιδημιολόγοι

Για πρώτη φορά έπειτα από μία εβδομάδα τα νέα κρούσματα στην Σερβία ήταν λιγότερα από 400. Το τελευταίο 24ωρο βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 379 άνθρωποι, κάτι που εκτιμάται από τους επιδημιολόγους ως ενθαρρυντικό στοιχείο για την εξέλιξη της νόσου.

Μικρή μείωση παρατηρείται επίσης και στον αριθμό των ασθενών των οποίων η αναπνοή υποστηρίζεται μηχανικά. Σήμερα, 156 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι ενώ συνολικά 4.531 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό. Από εχθές κατέληξαν άλλοι οχτώ ασθενείς.
Στην συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας αναφέρθηκε ότι τα νέα κρούσματα των τελευταίων τεσσάρων ημερών παρουσιάζουν ήπια κλινική εικόνα και τα περισσότερα δεν χρειάζονται νοσηλεία.
Εκτιμήθηκε ότι η καμπύλη της μεταδοτικότητας του ιού αρχίζει να ευθυγραμμίζεται και επισημάνθηκε η ανάγκη να επιδείξουν όλοι υπευθυνότητα στην εφαρμογή των μέτρων προστασίας για να υπάρξει, τις επόμενες ημέρες, σημαντική μείωση των νέων κρουσμάτων.
Στην συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε επίσης ότι η πλειονότητα - το 60% - των νέων κρουσμάτων ανήκει στις ηλικίες από 30 έως 50 ετών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Στην Σερβία μέχρι σήμερα έχουν νοσήσει 24.520 άνθρωποι ενώ 551 ασθενείς έχουν χάσει την μάχη με τον κορωνοϊό. Συνολικά εξετάστηκαν εργαστηριακά 641.091 ύποπτα δείγματα.
Δραματική είναι η κατάσταση στο Κόσοβο όπου από τους 401 ανθρώπους που εξετάστηκαν εχθές βρέθηκαν θετικοί στον νέο ιό οι 239. Επτά ασθενείς κατέληξαν ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 192. Στο Κόσοβο μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί για κορωνοϊό 35.121 άνθρωποι και νοσήσει 7.652.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: