30 Ιουλίου 2020

Κεραμέως: Πώς και πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία

Στον χρόνο και τρόπο έναρξης των μαθημάτων η νέα σχολική χρονιά και στα δύο σενάρια που εξετάζονται λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Όπως ανέφερε η κυρία Κεραμέως, «έχουμε ανακοινώσει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, είμαστε σε συνεχή επαφή με την Επιτροπή των ειδικών».  Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, όπως τόνισε η Υπουργός, «τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά και σε  πλήρη σύνθεση με τους μαθητές να επιστρέφουν κανονικά σε αυτά, αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας» (μάσκες ή ό,τι άλλο κριθεί σκόπιμο).  
Η υπουργός Παιδείας πρόσθεσε ότι  σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο οι μαθητές θα πηγαίνουν εκ περιτροπής στο σχολείο (τα μισά παιδιά τις μισές ημέρες).  
Η κυρία Κεραμέως δεν θέλησε πάντως να προσδιορίσει το πότε ακριβώς θα ανακοινωθεί ο ακριβής τρόπος με τον οποίο θα ανοίξουν τα σχολεία, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς και τα όποια μέτρα θα προσδιορισθούν από τους ειδικούς, αν και άφησε να εννοηθεί ότι μετά τις 15/8 θα πυκνώσουν οι συνεννοήσεις μαζί τους.  
«Πρώτο μας μέλημα η προστασία της δημόσιας υγείας, των μαθητών και των οικογενειών τους, αλλά είναι επιτακτική και η ανάγκη να συνεχισθεί η εκπαιδευτική διαδικασία» τόνισε η Υπουργός Παιδείας.
Σχετικά με το αν ορθώς εξαιρέθηκε η Εκκλησία από την υποχρεωτική χρήση μάσκας, η κυρία Κεραμέως, με την ιδιότητα της υπουργού και Θρησκευμάτων, ανέφερε: «Και πάλι ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών. Με βάση αυτές πήραμε δύσκολες αποφάσεις και για την Εκκλησία και για την Πολιτεία».
Η κυρία Κεραμέως αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση που μετά τον Νόμο για τη δημόσια εκπαίδευση, αποσκοπεί στη συνολική αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στη χώρα μας, όπως ανέφερε.   


star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: