5 Αυγούστου 2020

Ανασχηματισμός: Στις 13:00 ορκίζονται τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

Ο ανασχηματισμός ή αλλιώς οι λειτουργικές βελτιώσεις και οι στοχευμένες προσθήκες στο κυβερνητικό σχήμα ανακοινώθηκαν την Τρίτη το μεσημέρι από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο με τις τρεις προσθήκες και τις δύο αναβαθμίσεις.


Τα νέα μέλη της κυβέρνησης θα ορκιστούν σήμερα στη μία το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο. Η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι πέντε επιλογές του πρωθυπουργού στον ανασχηματισμό
Με τις επιλογές του σε πρόσωπα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζει τους στρατηγικούς άξονες που αφορούν το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας και επιφέρει λειτουργικές βελτιώσεις στους τομείς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υγείας και Περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός αποφάσισε:

Την αναβάθμιση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.

Την αναβάθμιση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, σε αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα.

Την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Τσακλόγου στη θέση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Την τοποθέτηση της κ. Ζωής Ράπτη, βουλευτού Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για τα θέματα Ψυχικής Υγείας.

Την τοποθέτηση του κ. Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: