12 Αυγούστου 2020

Νέο ρεκόρ με 262 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Δύο νεκροί και 24 σε ΜΕΘ

Στις 6177 ανέρχονται πλέον οι συνολικές μολύνσεις κορονοϊού στην Ελλάδα καθώς το απόγευμα της Τετάρτης ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 262. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας.

Από τα νέα κρούσματα τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6177, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

1528 (24.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3002 (48.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 8 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 54.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 132 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 216 θανάτους συνολικά στη χώρα. 73 (33.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από εργαζόμενο η διασπορά του ιού στον οίκο ευγηρίας

Η ανακοίνωση της σημερινής έκθεσης επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό, με καθυστέρηση σχεδόν μιας ώρας, έρχεται μετά την επίσκεψη του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, σε οίκο ευγηρίας του Ασβεστοχωρίου, όπου θετικοί στον ιό βρέθηκαν 36 άτομα, 33 εκ των οποίων είναι φιλοξενούμενοι και 3 μέλη του προσωπικού.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η διασπορά του ιού έγινε από εργαζόμενο, το οποίο ήταν επαφή θετικού από τη Χαλκιδική. Πρόκειται για «νεαρό άτομο του περιβάλλοντος του προσωπικού που είχε πάει σε συναυλία» πρόσθεσε.

Ο κ. Τσιόδρας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως το γεγονός ότι «είναι καλοκαίρι δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχουμε. Και μπορεί οι νέοι και οι νεότεροι να κινδυνεύουν λιγότερο αλλά οι ηλικιωμένοι όπως αυτοί είναι ένα τραγικό παράδειγμα του τι μπορεί να συμβεί αν δεν είμαστε προσεκτικοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: