24 Αυγούστου 2020

Έχασε τη μάχη ο 30χρονος ναυτικός του πλοίου «Blue Horizon»

Έχασε τη μάχη για τη ζωή το μεσημέρι της Δευτέρας, ο 30χρονος μηχανικός, μέλος του πληρώματος του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Blue Horizon» ο οποίος είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα το πρωί κατά την διάρκεια ατυχήματος που έγινε στο μηχανοστάσιο του πλοίου.

Ο ναυτικός είχε μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ διασωληνωμένος. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή το υπουργείο Ναυτιλίας.

Στην ίδια μονάδα εισήχθη το μεσημέρι και δεύτερος τραυματίας, αλλά σύμφωνα με το υπουργείο αυτό συνέβη για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Από το ατύχημα, τραυματίστηκαν άλλα δύο μέλη πληρώματος, αλλά ελαφρά.

Το πλοίο είχε καταπλεύσει στο λιμάνι του Ηρακλείου περίπου στις 6 το πρωί εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα του Πειραιά, μεταφέροντας και αποβιβάζοντας με ασφάλεια συνολικά 420 επιβάτες. Την ώρα του ατυχήματος δεν επέβαιναν επιβάτες.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, ενημερώθηκε για το συμβάν και έδωσε εντολή να πάνε στο σημείο τα αρμόδια κλιμάκια με σκοπό τη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του ατυχήματος. Επίσης για τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Attica Group μέσω σχετικής ανακοίνωσης υποστηρίζει ότι το ατύχημα έγινε όταν κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: