31 Αυγούστου 2020

46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Κατερίνη

Στο πάρκο Κατερίνης πραγματοποιήθηκε το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Κατερίνη, το Σάββατο 29 Αυγούστου, με κεντρική ομιλήτρια την Ελένη  Παπαδοπούλου, μέλος της ΚΕΟΕ της ΚΝΕ.

Ειδικότερα, η Ελ. Παπαδοπούλου μίλησε για τις εξελίξεις σχετικά με την  πανδημία του κορονοϊού, τις ευθύνες της κυβέρνησης και των άλλων αστικών  κομμάτων, για τους όρους με τους οποίους αντιμετωπίζεται, με κριτήριο τα  κέρδη των λίγων. Αναφέρθηκε στις σοβαρές ελλείψεις του συστήματος Υγείας  που εκφράζονται και στα Κέντρα Υγείας της Πιερίας, αλλά και στο ΓΝ
Κατερίνης. 

Σε ό,τι αφορά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, πρόβαλε  τις διεκδικήσεις του ΚΚΕ προκειμένου να λειτουργήσουν τα σχολεία με τους  όρους που πρέπει, χωρίς συγχρωτισμό, με μόνιμες προσλήψεις σε  εκπαιδευτικό προσωπικό, με τάξεις που δεν θα ξεπερνούν τους 15 μαθητές,  ώστε να γίνεται το μάθημα τηρώντας τους όρους υγιεινής και ασφάλειας για  όλους τους μαθητές.

Επίσης, στάθηκε στις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή, στις αντιθέσεις  των αστικών τάξεων της Ελλάδας, της Τουρκίας και άλλων χωρών που δρουν  στην περιοχή.

Μετά την ομιλία, υπήρξε μουσικό αφιέρωμα στο εργατικό και λαϊκό  τραγούδι. Σημειώνεται πως στο χώρο υπήρχε θεματική έκθεση ενάντια στον  πόλεμο, βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» και χώρος για γκράφιτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: