15 Αυγούστου 2020

Αλγερία: Ανοίγει μετά από 5 μήνες καραντίνα

Η Αλγερία ανοίγει σταδιακά από σήμερα τα τζαμιά αλλά και χώρους ψυχαγωγίας όπως καφενεία, εστιατόρια, πάρκα και παραλίες, μια καλοδεχούμενη απόφαση για τους κατοίκους, εν μέσω καύσωνα και μετά από πέντε μήνες στην καραντίνα λόγω της πανδημίας της Covid-19.

«Η ατμόσφαιρα στο σπίτι είχε γίνει ανυπόφορη, με τα παιδιά να βαριούνται, δεν άντεχα άλλο», είπε χαρακτηριστικά μια γυναίκα, η Σοράγια, που βγήκε πολύ νωρίς το πρωί μαζί με τη γειτόνισσά της και τα παιδιά τους για να περάσουν την ημέρα τους στη θάλασσα.
Έφιππη αστυνομία ελέγχει τις παραλίες
Οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν αναλάβει να επιτηρούν αν όλοι εφαρμόζουν τα μέτρα και φορούν μάσκες, που είναι υποχρεωτικές στους δημόσιους χώρους από τις 24 Μαΐου. Επίσης, οι λουόμενοι θα πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις μεταξύ τους και η έφιππη αστυνομία θα ελέγχει τις παραλίες φέτος το καλοκαίρι.
Καφενεία και εστιατόρια –τουλάχιστον όσα δεν έκλεισαν οριστικά λόγω της κρίσης– θα δέχονται και πάλι πελάτες από σήμερα.
Με μάσκα στα τζαμιά
Για τους πιστούς θα ανοίξουν και τα μεγαλύτερα τζαμιά, όσα έχουν χωρητικότητα άνω των 1.000 ατόμων. Ωστόσο, η προσευχή της Παρασκευής δεν θα τελείται όσο δεν το επιτρέπει η υγειονομική κατάσταση. Οι πιστοί θα πρέπει επίσης να φορούν μάσκα. Τα τζαμιά, όπως επίσης και τα πάρκα, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα στάδια και όλες οι αίθουσες εκδηλώσεων είχαν κλείσει από τις 19 Μαρτίου.
Με βάση τον πιο πρόσφατο απολογισμό του υπουργείου Υγείας, στη χώρα έχουν καταγραφεί περίπου 37.700 κρούσματα της Covid-19. Από αυτούς τους ανθρώπους πάνω από 1.350 πέθαναν.
Η κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει μέχρι τις 31 Αυγούστου τη μερική καραντίνα σε 29 από τις 48 επαρχίες της χώρας. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας (23.00-5.00) παραμένει σε ισχύ.


thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια: