17 Αυγούστου 2020

Θεσσαλονίκη: Θετικοί στον κορωνοϊό έξι αστυνομικοί - 60 σε καραντίνα

Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη από τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες και πιο συγκεκριμένα από το Σάββατο 8/08 μέχρι το Σάββατο 15/08.

Έξι κρούσματα επιβεβαίωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τσαϊρίδης λέγοντας ότι 60 αστυνομικοί έχουν τεθεί σε καραντίνα καθώς ήρθαν σε επαφή με τους συναδέλφους τους που διαγνώστηκαν θετικοί.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαϊρίδη κλιμάκια του ΕΟΔΥ έκαναν ελέγχους στην Διεύθυνση Τροχαίας, στην Τροχαία Θέρμης και στα ΜΑΤ στην οδό Κατσιμίδη. Υπογραμμίζει ότι οι έλεγχοι δεν έγιναν στις υπηρεσίες σε όλο το προσωπικό λέγοντας ότι στα ΜΑΤ έγινε έλεγχος μόνο στους άνδρες της διμοιρίας που ήρθαν σε επαφή με το θετικό κρούσμα.

Ο κ. Τσαϊρίδης σημειώνει ότι θα έπρεπε να υπάρχουν ειδικοί αυτοματισμοί έτσι ώστε όταν κάποιος αστυνομικός είναι θετικό στον ιό να γίνονται το συντομότερο δυνατό οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να μπορούν να λειτουργούν οι υπηρεσίες.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ζητά από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτης να γίνονται μοριακό τεστ σε όλους τους αστυνομικούς που επιστρέφουν από διακοπές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα του Covid-19 και τα αποθαρρυντικά  στοιχεία του ΕΟΔΥ για τη διασπορά του στην χώρα μας, αποτυπώνουν μια πραγματικότητα που προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανησυχία σε όλους, και ιδιαίτερα στους Αστυνομικούς, οι οποίοι βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τους πολίτες κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί τον βασικότερο μηχανισμό ελέγχου τήρησης των περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και ως εκ τούτου οι εργαζόμενοί της επιβάλλεται να θωρακιστούν απόλυτα έναντι του ιού. Διαφορετικά, οι συνέπειες θα είναι πολύπλευρες και θα οδηγηθούμε στην αποχή μεγάλου μέρους του προσωπικού από τα καθήκοντά του. Το γεγονός αυτό, θα αποβεί μοιραίο για τις εσωτερικές λειτουργίες του Σώματος και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη.

Η πρόσφατη εγκύκλιος του Υπουργού Υγείας για δωρεάν υποχρεωτικό μοριακό έλεγχο (PCR) σε όλους τους υγειονομικούς υπαλλήλους (γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό) που επιστρέφουν από κανονική άδεια, είναι μια θετική ενέργεια και προτείνουμε να επεκταθεί άμεσα και στο αστυνομικό προσωπικό.

Παρακαλούμε να εξετάσετε την πρότασή μας, καθώς με την υιοθέτηση αυτής, θα εξασφαλιστεί η ορθή αστυνόμευση της επικράτειας, θα περιοριστεί η δημιουργία “εστιών” μέσα στις αστυνομικές Υπηρεσίες και θα διασφαλιστεί η υγεία των συναδέλφων μας και των πολιτών.thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: