25 Αυγούστου 2020

Κοροναϊός: Πέθανε 69χρονος στο ΑΧΕΠΑ – Στους 243 οι νεκροί στη χώρα

Εχασε τη μάχη με τον κοροναϊό ένας 69χρονος που νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ. Ο άτυχος άντρας είχε περάσει παλαιότερα πνευμονία, ενώ έπασχε από δυσλιπιδαιμία και υποθυρεοειδισμό.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από κοροναϊό στη χώρα μας, ανέρχεται σε 243.

Μειωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες παρουσιάστηκε ο σημερινός αριθμός νέων κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα μας, με τον ΕΟΔΥ τη Δευτέρα να ανακοινώνει 170 νέες περιπτώσεις του φονικού ιού, με τον αριθμό να πέφτει ξανά κάτω από το «ψυχολογικό» όριο των 200 κρουσμάτων για πρώτη φορά από την προηγούμενη Δευτέρα. Εκ των 170 νέων κρουσμάτων, μόλις τα 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.
Πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα

Όσον αφορά στη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, για μια ακόμα ημέρα η Αττική βρίσκεται στο «κόκκινο», έχοντας μειωμένο -μεν- αριθμό κρουσμάτων, ωστόσο αναλογικά έχει και πάλι τη συντριπτική πλειοψηφία των ημερήσιων κρουσμάτων.

Ακόμα, η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σταθερά ψηλά με 18 κρούσματα, ενώ 15 εντοπίζονται στην Π.Ε Κοζάνης.

Την ίδια ώρα σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι αρχές με τον κοροναϊό να «καλπάζει» στη χώρα μας και τα κρούσματα να αυξάνονται ραγδαία μέρα με τη μέρα.

Ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση αναγκάζεται σε καθημερινή πλέον βάση να επιβάλει αυστηρά μέτρα σε ολοένα και περισσότερες περιοχές, με πιο ηχηρό από όλα τα «καμπανάκια» να αποτελεί η επιστροφή της ενημέρωσης για την πορεία του φονικού από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει άλλωστε τη φράση που όλο νόημα είχε διατυπώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στην τηλεοπτική ενημέρωση της 26ης Μαΐου, όταν αποχαιρετούσε -προσωρινά- της τηλεοπτικές ενημερώσεις. «Αν μας ξαναδείτε να κάνουμε ξανά καθημερινά ενημέρωση με τον κ. Τσιόδρα, αυτό θα σημαίνει ότι τα πράγματα θα έχουν δυσκολέψει ξανά» είχε πει. Και αν στις 4 Αυγούστου, όταν οι δύο τους εμφανίστηκαν και πάλι στις οθόνες μας, ο κ. Χαρδαλιάς έσπευσε να μας καθησυχάσει πως επρόκειτο για μια και μοναδική «εμφάνιση» και δεν θα πρέπει να ανησυχούμε, αυτή τη φορά το δίδυμο που «σημάδεψε» τη «μάχη» της χώρας μας με τον κοροναϊό επέστρεψε για τα καλά. Το ίδιο και η ανησυχία μας.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: