5 Αυγούστου 2020

Η αναφορά Τσιόδρα σε γερμανική μελέτη: Με αλλοιώσεις στην καρδιά 78 από 100 νέους που νόσησαν από κορονοϊό

Σε μία πρόσφατη γερμανική μελέτη, η οποία δείχνει ότι ο κορονοϊός μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία ακόμη και νέων ανθρώπων, αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας, στην έκτακτη ενημέρωση για τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγεία, τόνισε πως "η παρουσία μου δείχνει ότι υπάρχει κίνδυνος, κρούω κόκκινο καμπανάκι" και υπογράμμισε την αναγκαιότητα εγρήγορσης και προσοχής από όλους, λέγοντας πως "ακόμα δεν είναι γνωστό το τίμημα του ιού στην υγεία μας".

"Σε μία πρόσφατη γερμανική μελέτη των τελευταίων ημερών που μελέτησε με μαγνητική τομογραφία καρδιάς 100 άτομα μέσης ηλικίας 49 ετών που έγιναν καλά από τον ιό και μάλιστα οι δύο από τους τρεις έγιναν καλά από το σπίτι τους, συνέκρινε την εικόνα τους δύο μήνες μετά την ανάρρωση, με 100 υγιή άτομα που δεν είχαν μολυνθεί. 

Η μελέτη έδειξε ότι 78 από αυτούς είχαν κάποια δομική αλλοίωση στην καρδιά τους, 76 είχαν αύξηση ειδικών καρδιακών ενζύμων στο αίμα, τα οποία συνήθως τα βρίσκουμε στο έμφραγμα και 60 από αυτούς είχαν σημεία φλεγμονής. Ήταν κυρίως νέοι, υγιείς και αρκετοί από αυτούς μόλις είχαν γυρίσει από διακοπές σκι. Κανείς από αυτούς δεν γνώριζε για προβλήματα στην καρδιά τους", είπε ο κ. Τσιόδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: