17 Αυγούστου 2020

Στ. Πέτσας: Παραμένει η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου

Όλους τους διαθέσιμους τρόπους και τις εναλλακτικές ώστε να ανοίξουν τα σχολεία κανονικά στις 7 Σεπτεμβρίου - όπως έχει ήδη ανακοινωθεί - εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, ενόψει της τελικής απόφασης της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε στο Open ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά:
"Έχουμε μία χρονιά που θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου και θα έχουμε ξανά να αντιμετωπίσουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις. Να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας. Γιατί αν τηρούμε τις αποστάσεις, πλένουμε τα χέρια μας και φοράμε μάσκα εκτός σχολείου ή και μέσα στο σχολείο, αν χρειαστεί, αυτό θα είναι το βασικό στοιχείο που θα μας προστατέψει από τη διασπορά του ιού στο σχολικό περιβάλλον", δήλωσε.
Η 7η Σεπτεμβρίου έχει "κλειδώσει", σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται από τώρα έως τις 7 Σεπτεμβρίου για αναστροφή της αύξησης των κρουσμάτων.

Στα τέλη Αυγούστου η τελική απόφαση

"Το δεδομένο είναι ότι στις 7 Σεπτεμβρίου, σε κάθε περίπτωση, αρχίζουν τα σχολεία. Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης λαμβάνονται αμέσως μετά από τις εισηγήσεις των ειδικών", τόνισε ο Υφυπουργός Παιδείας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Όπως σημείωσε ο Βασίλης Διγαλάκης, "δυστυχώς, είχαμε μια αύξηση των κρουσμάτων, κυρίως λόγω της χαλάρωσης της τήρησης των μέτρων. Θα αξιολογήσει η επιτροπή των επιστημόνων τα νέα δεδομένα, μετά την επάνοδο των ταξιδιωτών του Δεκαπενταύγουστου και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις".
Ο κ. Διγαλάκης δεν θέλησε να αναφερθεί σε σενάρια περί εκ περιτροπής διδασκαλία και άλλα μέτρα, επαναλαμβάνοντας ότι "οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι σε κάθε περίπτωση τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου".
Ο Υφυπουργός Παιδείας δεν πήρε θέση για το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τους μαθητές
Σε ότι αφορά τα πανεπιστήμια, ο κ. Διγαλάκης είπε ότι "στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου θα επαναληφθεί το μοντέλο που εφαρμόστηκε τον Ιούνιο, με εξ αποστάσεως εξετάσεις και υποχρεωτική φυσική παρουσία, σε όποια μαθήματα προβλέπεται".
Ο κ. Διγαλάκης επεσήμανε ότι "τα νέα δεδομένα θα εξεταστούν και σε ότι αφορά την λειτουργία των Πανεπιστημίων", αναφέροντας ότι "μπορεί να συνεχιστεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όμως στόχος είναι η επιστροφή στην κανονικότητα, με φυσική παρουσία των φοιτητών, ακόμη και μέσω λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: