31 Αυγούστου 2020

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος για την εκλογή σε Επίσκοπο του Αρχιμανδρίτη Τιμόθεος Τόρρες Εσκιβέλ

Όπως ανακοίνωσε η Αρχιγραμματεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 συνεδρίασε η Αγία και Ιερά Σύνοδος, υπό την Προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε δύο Λατινοαμερικανούς κληρικούς ως βοηθούς Επισκόπους της Ιεράς Μητροπόλεως Μεξικού.

Μεταξύ τους εξελέγη ως Επίσκοπος Άσσου ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Τόρρες Εσκιβέλ, ο οποίος βαπτίστηκε ορθόδοξος στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου Ολύμπου και, αφού χειροτονήθηκε κληρικός, υπηρέτησε επί πολλά χρόνια στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Να σημειωθεί ότι η Ιερά Μητρόπολη Μεξικού περιλαμβάνει όλες τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής (Παναμά, Κόστα Ρίκα, Γουατεμάλα, Νικαράγουα, Ονδούρα, Ελ Σαλβαδόρ, Μπελίζ) καθώς και τις χώρες Βενεζουέλας, Μεξικού και Κολομβίας και όλες τις Νήσους της Καραϊβικῆς (Κούβα, Αϊτή, Πουέρτο Ρίκο, Άγιο Δομίνικο και Τζαμάϊκα).

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, μόλις πληροφορήθηκε την επισκοπική εκλογή του π. Τιμοθέου δήλωσε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και ευλογία η εκλογή ενός κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας σε Επίσκοπο, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο της Λατινικής Αμερικής. 

Ο π. Τιμόθεος, υπό την καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεξικού κ. Αθηναγόρα, επιτελεί επί πολλά χρόνια αξιόλογο ιεραποστολικό έργο σε λειτουργικό, κατηχητικό και ποιμαντικό επίπεδο. Το έργο αυτό εσχάτως προσέλαβε και ανθρωπιστική διάσταση μεταξύ των προσφύγων στη συνοριακή γραμμή Κολομβίας-Βενεζουέλας. 

Πολλές φορές η τοπική μας Εκκλησία συνέδραμε την υλοποίηση των προσπαθειών που ο ίδιος καταβάλλει. Διατηρούμε την ελπίδα ή μάλλον τη βεβαιότητα ότι ο π. Τιμόθεος, υπό την ιδιότητα πλέον του Επισκόπου, θα αναπτύξει το ήδη σημαντικό έργο του μεταξύ των συμπατριωτών του και αδελφών μας Λατινοαμερικανών, για τη διάδοση του Ευαγγελίου της αγάπης, της ειρήνης και της δικαιοσύνης του Θεού. Με χαρά τον περιμένουμε στην Κατερίνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: