12 Αυγούστου 2020

Γερμανία: Αγριογούρουνο κολυμπά χιλιόμετρα στη Βαλτική και ορμά σε λουόμενους

Τα παγκοσμίως διάσημα αγριογούρουνα που κολυμπούν στις Μπαχάμες είναι τουριστικό αξιοθέατο. Αλλά τι ζητά ένα αγριογούρουνο στην ανοιχτή θάλασσα του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χολστάιν κοντά στα δανογερμανικά σύνορα; Ιδού το ερώτημα.

Ένα αγριογούρουνο χάθηκε και κατέληξε στη Βαλτική Θάλασσα το Σαββατοκύριακο και προφανώς κολύμπησε για χιλιόμετρα μέχρι να ορμήσει στους λουόμενους της τουριστικής περιοχή Σενχάγκεν.

«Αρχικά, σκεφτήκαμε ότι πρόκειται για φώκαινα*. Το ζώο όμως δεν έφυγε, αντιθέτως βγήκε στην ξηρά», γράφει ο ναυτικός Κλαούς Σλιούτερ από την Κάτω Σαξονία σε ένα κοινωνικό δίκτυο όπου ανέβασε ένα βίντεο του αγρρογούρουνου. «Να το σώσουμε δεν θα μπορούσαμε, αλλά να το βοηθήσουμε να αλλάξει πορεία προς την κατεύθυνση του Σένχάγκεν μπορούσαμε. Ευτυχώς, το καταφέραμε. Τα αγριογούρουνο είναι απίστευτα γρήγορο. Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί καν πόσο γρήγορα μπορούν να κινούνται στο νερό».

Ο αγριόχοιρος έτρεξε πάνω από την παραλία προς τα βράχια

Τελικά, οι ναυαγοσώστες της Γερμανικής Εταιρείας Διάσωσης Ζωής (DLRG) και άλλοι παραθεριστές βοήθησαν ώστε το ζώο να μπορέσει να φύγει από την παραλία. To γεγονός θα μπορούσε να έχει άσχημη κατάληξη, αλλά τελικά δεν έπαθε κανείς τίποτα.

Δεν είναι ακόμη γνωστό γιατί το ζώο κολύμπησε τόσα χιλιόμετρα στη Βαλτική Θάλασσα.
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: