11 Αυγούστου 2020

Ολλανδία : Εντοπίστηκε το «μεγαλύτερο εργαστήριο κοκαΐνης όλων των εποχών» – Κρυβόταν σε… στάβλους

 

Η αστυνομία κατέσχεσε ναρκωτικά αξίας 6 εκατ. ευρώ και προχώρησε τουλάχιστον σε 17 συλλήψεις υπόπτων στους στάβλους
Η ολλανδική αστυνομία εισέβαλε στο μεγαλύτερο εργαστήριο κοκαΐνης που έχει εντοπιστεί ποτέ στην Ολλανδία, το οποίο ήταν εγκατεστημένο εντός ενός ιππικού ομίλου στον επαρχιακό βορρά της χώρας.

Η αστυνομία εισέβαλε στους στάβλους την Παρασκευή και προχώρησε τουλάχιστον σε 17 συλλήψεις υπόπτων, η πλειοψηφία των οποίων είναι Κολομβιανοί πολίτες. Τρεις Ολλανδοί και ένας Τούρκος βρίσκονται επίσης ανάμεσα στους συλληφθέντες.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο εργαστήριο κοκαΐνης που έχει εντοπιστεί στην Ολλανδία», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας, Αντρέ βαν Ριν.

«Δεδομένου του αριθμού των ανθρώπων που εργάζονταν εκεί, την εγκατάσταση, το μέγεθός της, το σχεδιασμό και τον εξοπλισμό της, υπολογίζουμε ότι είχε δυνατότητα παραγωγής 150 με 200 κιλών κοκαΐνης την ημέρα», είπε σε ανακοίνωσή του.

Αυτό αντιστοιχεί σε ακατέργαστη κοκαΐνη αξίας 4,5 με 6 εκατ. ευρώ.

Εκτός από τα δεκάδες χιλιάδες λίτρα χημικών και τον εξοπλισμό, η αστυνομία κατέσχεσε και 100 κιλά βάση κοκαΐνης.

Οι ύποπτοι θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο στο τέλος της εβδομάδας.

Η Ολλανδία αντιμετωπίζεται ως κύριο σημείο εισόδου ναρκωτικών στην Ευρώπη και καταβάλλει προσπάθειες για την καταπολέμηση του εγκλήματος, και κυρίως της λαθραίας εισαγωγής κοκαΐνης, η οποία φτάνει κυρίως μέσα από το μεγαλύτερο λιμάνι της ηπείρου, το Ρότερνταμ.

Πηγή: www.theguardian.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: