6 Αυγούστου 2020

Αγάθωνας Ιακωβίδης: Όταν "ταξίδεψε" το ρεμπέτικο στην Ευρώπη

Το συγκινητικό "αντίο" του Ηλία Κόζα των "Koza Mostra" στον ρεμπέτη

Ο Αγάθωνας Ιακωβίδης μπορεί να ήταν γνωστός για το ρεμπέτικο τραγούδι του, όμως οι νεότεροι τον γνώρισαν μέσα από τη συμμετοχή του στη Eurovision.

Ήταν το 2013, όταν σε συνεργασία με το συγκρότημα "Koza Mostra" εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό τραγουδιού και "μέθυσε" τους Ευρωπαίους με τους ήχους από το μπαγλαμαδάκι του. Το τραγούδι τους "Alcohol is Free" ξεσήκωσε όσους βρέθηκαν στο Μάλμε της Σουηδίας και κατατάχθηκε στην 6η θέση στον τελικό με 152 ψήφους. Ο Αγάθωνας σε συνεντεύξεις του τότε είχε δηλώσει ότι φοβήθηκε πως η Ελλάδα δεν θα περνούσε στον τελικό.

Το συγκινητικό "αντίο" του Ηλία Κόζα στον ρεμπέτη
Ο Ηλίας Κόζας των "Koza Mostra" μόλις πληροφορήθηκε τον ξαφνικό θάνατο του Αγάθωνα θέλησε να πει το δικό του, προσωπικό "αντίο" στον μεγάλο ρεμπέτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στον ύπνο του σε ηλικία 65 ετών.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Ηλίας Κόζας ανέβασε μια φωτογραφία όπου κάθεται δίπλα στον Αγάθωνα - και οι δύο χαμογελαστοί- και έγραψε χαρακτηριστικά: "Πατέρας, αδερφός , φίλος. Τιμή μου που σε γνώρισα...! Τώρα βρήκες στιγμή να βιαστείς;Καλή αντάμωση !

Δεν υπάρχουν σχόλια: