4 Αυγούστου 2020

Ντοκιμαντέρ για τις Προσκυνηματικές Περιηγήσεις της Πιερίας

Ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρώτος κύκλος των  γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ με θέμα τα Προσκυνήματα της Πιερίας, μια ακόμη κοινή δράση της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Το ντοκιμαντέρ συνοδεύεται και από τη δημιουργία επιμέρους βίντεο μικρότερης διάρκειας με θεματικές ενότητες όπως η πορεία του Αποστόλου Παύλου στην Πιερία, τα μοναστηριακά προϊόντα, η μοναστηριακή γαστρονομία, κ.ά.

Όλες οι παραπάνω κινηματογραφικές παραγωγές που υλοποιούνται κατόπιν πρωτοβουλίας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη κ. Γεωργίου και της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφίας Μαυρίδου έχουν ως σκοπό την ανάδειξη–προώθηση του προσκυνηματικού τουρισμού και των προσκυνηματικών περιηγήσεων του νομού Πιερίας και παράλληλα την ευρεία διάδοση στο διαδίκτυο, στα κοινωνικά δίκτυα και στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού.
Η παραγωγή του ντοκιμαντέρ και των θεματικών βίντεο περιλαμβάνει γυρίσματα σε όλη την Πιερία, εντυπωσιακές αερολήψεις, τεχνική επεξεργασία, σύνθεση εικόνας, μοντάζ, μιξάζ, μουσική σύνθεση πρωτότυπη, σπικάζ στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.
Το ντοκιμαντέρ και τα θεματικά video θα προβάλλονται τηλεοπτικά καθώς και διαδικτυακά, ενώ θα αποτελέσουν ψηφιακό έκθεμα για σχετικές μελλοντικές δράσεις.
Μια ακόμη στοχευμένη δράση, που θα αποτελέσει αναγκαίο διαχειριστικό Εργαλείο για μια ισόρροπη και αποτελεσματική ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού, θα ενισχύσει τη διαφοροποίηση της τουριστικής επωνυμίας της Πιερίας με μια ειδική μορφή τουρισμού, αυτή του Θρησκευτικού Τουρισμού, έναντι άλλων τουριστικών προορισμών. Συμπληρωματικά θα εμπλουτίσει το συνολικό τουριστικό προϊόν της Πιερίας και θα βελτιώσει  τη γενικότερη τουριστική εικόνα του Νομού τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: