29 Αυγούστου 2020

Ο πρύτανης του ΑΠΘ για τον τρόπο που θα γίνουν τα μαθήματα - Ποια θα γίνουν δια ζώσης


Για τον προγραμματισμό της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς που ξεκινάει σε λίγες εβδομάδες μίλησε ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νίκος Παπαϊωάννου.  

Αναφερόμενος αρχικά σε όλους τους γονείς αλλά και τους νεοεισερχόμενους φοιτητές που θα βρεθούν για πρώτη φορά στην πόλη τις επόμενες μέρες και θα θελήσουν να επισκεφθούν τους χώρους του ιδρύματος, τους κάλεσε αρκεί να τηρούν τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

«Έχουμε τον κορωνοϊό. Η ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη είναι το πλέον σημαντικό. Άρα εάν τηρείται το τρίπτυχο του «ΑΜΑ», που σημαίνει «απολύμανση, μάσκα, αποστάσεις», καλώ τους φοιτητές και τους γονείς τους να έρθουν τηρώντας αυτούς τους όρους, να δουν τα κτήρια και τις σχολές» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι εγγραφές θα γίνουν ηλεκτρονικά όπως ηλεκτρονικά θα γίνονται οι παραδόσεις και στα περισσότερα μαθήματα των σχολών. Σύμφωνα με τον πρύτανη, δια ζώσης θα γίνουν μόνο τα εργαστήρια, οι κλινικές και τα φροντιστηριακά μαθήματα. Η διδασκαλία θα γίνει σε ομάδες με μικρότερο αριθμό φοιτητών.

Ο κ. Παπαϊωάννου στάθηκε επίσης στο γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας βοήθησε με τις 2.000 θέσεις για διδακτικό προσωπικό που δίνει την δυνατότητα να σπάσουν οι φοιτητές σε μεγαλύτερες ομάδες.

«Θα δούμε πως θα οργανώσουμε και αυτού του είδους την δια ζώσης εκπαίδευση σε συνεργασία με όλα τα τμήματα, τις διοικήσεις και τους συναδέλφους» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρύτανης του ΑΠΘ.





thessnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: