21 Αυγούστου 2020

Κεραμέως: Υποχρεωτική η μάσκα - Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις

Εισήγησή για υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους μαθητές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο) έκαναν προς το υπουργείο Παιδείας οι ειδικοί της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA τόνισε πως η εισήγηση έχει γίνει αποδεχτή καθώς υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους ειδικούς της επιτροπής. «Αποδεχόμαστε την εισήγηση» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας, παραπέμποντας για τις επιμέρους λεπτομέρειες στις ανακοινώσεις της Δευτέρας.

Η κ. Κεραμέως τόνισε πως η πρόταση των ειδικών είναι να δοθεί βάρος στην εκπαίδευση της χρήσης μάσκας στους μαθητές της μικρής ηλικίας (νηπιαγωγείο και τρεις πρώτες τάξεις του δημοτικού). «Η μάσκα είναι εξαιρετικό εργαλείο για να προστατευτούμε από τον ιό» είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικές ανακοινώσεις για το πώς θα λειτουργήσουν όλες τις εκπαιδευτικές δομές που εποπτεύει το υπουργείο Παιδείας, θα γίνουν την Δευτέρα 24 Αυγούστου.

Ενδεικτικά, πάντως, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι μάσκα θα φορούν εκπαιδευτικοί και μαθητές, ότι θα γίνονται διαφορετικά διαλείμματα ανά τάξη, ότι θα γίνεται καθαρισμός των σχολείων κατά τη λειτουργία τους και μετά το πέρας των μαθημάτων και ότι θα υπάρχουν, με ευθύνη των δήμων, αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία.

Αναφορικά με τα πανεπιστήμια η υπουργός Παιδείας είπε πως η επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου θα γίνει όπως εκείνη του Ιουνίου, δηλαδή τα πανεπιστήμια θα επιλέξουν τον τρόπο εξέτασης των μαθημάτων, ενώ τόνισε πως από το χειμερινό εξάμηνο οι φοιτητές θα επιστρέψουν στα έδρανα με τη διευκρίνιση ότι «οι θεωρητικές διαλέξεις μέχρι 50 άτομα αλλά οι μεγάλες διαλέξεις θα γίνονται εξ αποστάσεως».

Δεν υπάρχουν σχόλια: