19 Αυγούστου 2020

Νέα πηγή υπερμετάδοσης του ιού στη Θεσσαλονίκη


Νέα διασπορά του κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας εντοπίζεται στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Seleo.gr,  πρόκειται για 22 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό, εκ των οποίων 15 ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στην μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εστία Παπαγεωργίου» που ανήκει στη Μητρόπολη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως και επτά άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό.


Όλοι τους έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία αναφοράς στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οίκος ευγηρίας φιλοξενεί συνολικά 45 ηλικιωμένους, ενώ ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων είναι 30. 

Oι υπόλοιποι  εργαζόμενοι θα υποβληθούν σήμερα σε τεστ κορωνοϊού.

Όπως επισημαίνει μιλώντας στο GRTimes o πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μίλκας οι ασθενείς «έχουν ήπια συμπτώματα» ενώ τα 7 άτομα του προσωπικού βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ο π. Γεωργίος αναφέρει πως το επισκεπτήριο του γηροκομείου είχε απαγορευτεί από τον Μάρτιο, ενώ πλέον οι εργαζόμενοι θα διανυκτερεύουν σε έναν ξενώνα δίπλα στο γηροκομείο, για να αποφευχθεί η μεταφορά του ιού.



Σημειώνεται πως από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι που αποτέλεσε την πρώτη εστία διασποράς του κορωνοϊού σε ηλικιωμένους στην πόλη έχουν καταλήξει συνολικά από κορωνοϊό έξι ένοικοι.


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: