27 Αυγούστου 2020

Αρχίζουν οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και ΠλαταμώνοςΗ Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στο πλαίσιο της εκκλησιαστικής της διακονίας με την πρωτοβουλία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη  κ. Γεωργίου, ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων «OΣΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Ο ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ». 

Για ακόμη μία χρόνια θα λειτουργήσουν τμήματα τα οποία καλύπτουν όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας, ειδικά σχεδιασμένα ώστε να έχουν τη δυνατότητα  συμμετοχής όλοι οι ενδιαφερόμενοι στη δημιουργικότητα και την καλλιτεχνική έκφραση.


Απευθύνονται τόσο σε αρχάριους όσο και σε προχωρημένους μαθητές, ανεξάρτητα από την ηλικία τους και την προηγούμενη εμπειρία τους.
         
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση εγγραφής από Δευτέρα 31 Αυγούστου έως Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου τις ημέρες από Δευτέρα έως και Παρασκευή, κατά τις ώρες 6μ.μ. με 8.30μ.μ., στη Βαρνάβειο Βιβλιοθήκη (οδός Εθνικής Αντιστάσεως και Ηφαίστου γωνία, Κατερίνη).

Σκοπός και στόχος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής είναι η καλλιέργεια του πατροπαράδοτου εκκλησιαστικού ήθους και της αγάπης των σπουδαστών προς την εκκλησιαστική μουσική, η ανάδειξη νέων ιεροψαλτών και η δημιουργία βυζαντινών χορών που θα κοσμούν τα αναλόγια των Ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεως.
Επίσης, το ενδιαφέρον της Σχολής στρέφεται στη διατήρηση και διάδοση της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη διάσωση και ανάδειξη αυτού του είδους μουσικής. 

Παράλληλα φέτος θα λειτουργήσουν Τμήμα Μουσικοκινητικής για μαθητές Δημοτικού καθώς και Εργαστήριο Μουσικής Δημιουργίας και Ποιητικής όπου θα διδάσκεται η τέχνη της μελοποιίας-ποίησης στην ελληνική μουσική παράδοση και η σύνθεση μουσικής με βάση τα τροπικά και ρυθμικά συστήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλ.  23510 77808 και 6974797105 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: maistord@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: