22 Αυγούστου 2020

Κορωνοϊός: Μέτρα ενίσχυσης των πολιτών θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης τον Σεπτέμβρη από τη Θεσσαλονίκη



Μετρά ενίσχυσης των πολιτών που πλήττονται από την πανδημία θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου από την Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός θα έρθει στη Θεσσαλονίκη για να περιγράψει το οικονομικό πρόγραμμα της χρόνιας δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι εξετάζεται ένα πλέγμα μέτρων για να στηριχτούν οι εργαζόμενοι, περά από την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ που λαμβάνουν .  

Τόνισε παράλληλα ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης πιο γρήγορα από τον αρχικό σχεδιασμό. 

Ο κ. Πέτσας εξήγησε  ότι ανάμεσα στα μετρά που μελετά το οικονομικό επιτελείο είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και  η μείωση στον ΕΝΦΙΑ, ενώ ο φόρος επιτηδεύματος είναι κάτι που έχεα πει η κυβέρνηση ότι θα καταργηθεί μέσα στην τετραετία. 

Όσον αφορά τα αναδρομικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως το πότε θα δοθούν αποτελεί συνάρτηση πολλών παραγόντων, εκτιμώντας ειδικότερα πως οι συνταξιούχοι θα τα λάβουν μεταξύ Οκτβρίου και Δεκεμβρίου.

Ανέφερε επίσης ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή θα συνεχιστεί με πιο χαλαρά κριτήρια για να τονωθεί η ρευστότητα. 

Σε ο,τι αφορά το εμβόλιο ο κ. Πέτσας τόνισε ότι θα υπάρχει ένας ικανός αριθμός εμβολίων για την χώρα μας και πρώτα θα εμβολιαστούν οι πιο ευάλωτοι. 

«Θα φροντίσουμε να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες κατά τον εμβόλιο και να μην υπάρχει συνωστισμός και συγχρωτισμός» ξεκαθάρισε.





thessnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: