7 Αυγούστου 2020

Συντριβή αεροσκάφους στην Ινδία, δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Αεροσκάφος της Air India με 191 επιβαίνοντες συνετρίβη στο αεροδρόμιο της Καλικούτ στην πολιτεία Κεράλα κατά τη διαδικασία προσγείωσης.

Μέχρι στιγμής, 20 άτομα έχουν σκοτωθεί, δύο από τους οποίους είναι οι κυβερνήτες. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 174 ενήλικες επιβάτες, 10 μικρά παιδιά και επτά άτομα πλήρωμα.
Το αεροσκάφος, που ερχόταν από το Ντουμπάι έφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου που βρίσκεται σε ύψωμα και έχει γύρω του μεγάλες χαράδρες.
Εκείνη την ώρα (7.30 μ.μ. τοπική ώρα) στην Κεράλα έπεφτε καταρρακτώδης βροχή και κατά τη συντριβή του το αεροσκάφος έπεσε σε χαράδρα 1.000 μέτρων και κόπηκε σε δύο κομμάτια. Όλη η περιοχή έχει γεμίσει συντρίμμια.
Είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης. Σύμφωνα με αξιωματούχο των τοπικών αρχών, έχουν απομακρυνθεί όλοι οι επιβαίνοντες από το αεροσκάφος και «είμαστε τυχεροί γιατί δεν ξέσπασε φωτιά».
Επρόκειτο για έκτακτη πτήση από το Ντουμπάι στο Καλικούτ και μετέφερε στην Ινδία πολίτες που λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού είχαν αποκλειστεί σε άλλες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: