19 Αυγούστου 2020

Κλειστό το ΑΧΕΠΑ - Νοσοκομείο αναφοράς το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης


Έκτακτα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων κορωνοϊού στο ιατρικό προσωπικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη πρόκειται για 10 νοσηλευτές και τέσσερις γιατρούς λοιμοξιολόγους της παθολογικής κλινικής που νοσηλεύει κρούσματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ το νοσοκομείο μέχρι και τις 21/8 δεν θα δέχεται νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ως νοσοκομεία για νοσηλεία κρουσμάτων Covid-19, ορίζονται το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

Λόγω της εμφάνισης 14 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων  κορονοϊού μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην Α΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, μέχρι και τις 21/8 το Νοσοκομείο δεν θα δέχεται νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία απολύμανσης.

Με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ.) και εντολή του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου, ορίζονται στην 3η και 4η ΥΠΕ ως Νοσοκομεία για νοσηλεία κρουσμάτων Covid-19, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.
Επιπλέον, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την 3η και 4η ΥΠΕ, συγκροτείται Εξειδικευμένη Ομάδα Ελέγχου Λοιμώξεων που θα αποτελείται από επαγγελματίες υγείας, η οποία θα συντονίσει την εφαρμογή μέτρων πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων, σε συνεργασία με τις Επιτροπές Νοσοκομειακών Λοιμώξεων των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Επισημαίνεται ότι συνεχίζεται κανονικά ο εργαστηριακός έλεγχος στο σύνολο του προσωπικού των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας που επανέρχεται στην υπηρεσία μετά από κανονική άδεια.

Μεγάλη ανησυχία στα νοσοκομεία Παπαγεωργίου και ΑΧΕΠΑ

Όπως είπε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο  εκτελεστικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ Πέτρος Κετικίδης, επτά εργαζόμενοι στην μονάδα κορωνοϊού του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν βρέθηκαν θετικοί μετά από την επιστροφή τους από άδειες ή αν εργαζόντουσαν τις τελευταίες ημέρες.

Παράλληλα σύμφωνα με τον κ. Κετικίδη, εννέα είναι συνολικά οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου που βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Τα άτομα επιστρέφοντας από άδεια έκαναν τεστ κορωνοϊού το οποίο βγήκε θετικό.
Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Παπαγεωργίου Τουχτίδης Παναγιώτης, σημειώνει ότι οι εννέα εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε καραντίνα ενώ προληπτικά έχουν τεθεί σε καραντίνα και τρεις ακόμα που είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους.

Όπως τόνισε ωστόσο ο ίδιος, το ποσοστό των θετικών στον κορωνοϊό εργαζόμενων είναι σχετικά μικρό καθώς στο νοσοκομείο εργάζονται συνολικά περίπου 2.000 άτομα.

Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε καραντίνα ενώ ξεκινά και η ιχνηλάτηση των επαφών τους.




thessnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: