22 Αυγούστου 2020

Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Mainz ανατρέπει τα δεδομένα

O Sucharit Bhakdi καθηγητής στο πανεπιστήμιο Johannes Gutenberg University Mainz, ειδικός στην Μικροβιολογία, Επιδημιολόγος και Μικροβιολόγος, από τους σημαντικότερους επιστήμονες του κλάδου του στην γερμανόφωνη πανεπιστημιακή κοινότητα, απέστειλε τον Μάρτιο που μας πέρασε και εν μέσω Πανδημίας ανοικτή επιστολή στην Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ζητώντας την άμεση και ριζική αλλαγή των πολιτικών που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση του Covid-19.


Ο καθηγητής υποστηρίζει πώς το lockdown είναι η χειρότερη και καταστροφικότερη λύση για τις κοινωνίες.

Επιφυλακτικός ως προς εσπευσμένη επιστημολογικά παρασκευή εμβολίου χωρίς τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας που βασίζονται κυρίως στα χρονικά περιθώρια ελέγχου των επιπτώσεων, ο αυστριακός επιστήμονας επιμένει πώς το «κλείσιμο» των κοινωνιών και το πάγωμα των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε πολύ χειρότερες καταστάσεις και καταδικάζουν τις κοινωνίες σε μακροπρόθεσμα καταστροφικές συνέπειες.

Αφού όπως θα διαπιστωθεί, αναμένεται να καταμετρηθούν πολύ περισσότεροι θάνατοι και κοινωνικά αδιέξοδα αλλά και οικονομικές τραγωδίες από τα θύματα που προκαλεί ή θα προκαλέσει συνολικά ο Covid-19.

Μία μακροσκελής μεν αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Sucharit Bhakdi αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο με υποτίτλους στα ελληνικά, που καθιστά εύκολη την κατανόηση των επιχειρημάτων του επιστήμονα. Το βασικό συμπέρασμα εξ' όσων υποστηρίζει καταλήγει στο εξής: Το lockdown και η πολιτική διασποράς φόβου και συλλογικού τρόμου είναι αποτέλεσμα πολιτικής και όχι ιατρικής – επιστημονικής φύσεως απόφασης.

Τείνει δηλαδή να συμφωνήσει με εκείνο το ρεύμα αναλυτών που υποστηρίζουν πώς η οικονομική κρίση που βιώνει ο Πλανήτης με πρωτόγνωρα στατιστικά δεδομένα τουλάχιστον μεταπολεμικά, ήταν αναπόφευκτη, ορατή και ενδεχομένως «προβλέψιμη» αν όχι χρονικά μεθοδευμένη από τα κέντρα λήψης αποφάσεων των χρηματοπιστωτικών – τραπεζικών κολοσσών και παγκόσμιων καθοδηγητών της διεθνούς οικονομίας. Η κρίση του 2008 ήταν απλά ο πρόλογος, η κρίση του Covid-19 είναι το κυρίως menu και ο επίλογος δεν είναι ορατός ακόμη, τουλάχιστον μέχρι την κυκλοφορία και αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα των υπό παρασκευή εμβολίων, η μαζική χρήση των οποίων θα σημάνει και το χρονικό τέλος αυτού του οικονομικού κύκλου και μκατά συνέπεια και της πανδημίας.

Ο Sucharit Bhakdi στην αρχή συμφώνησε με τα μέτρα απομόνωσης και παγώματος των κοινωνικών δραστηριοτήτων αλλά γρήγορα διαπίστωσε πώς το lockdown και η καλλιέργεια του συλλογικού φόβου εξελίχθηκε σε εργαλείο στα χέρια των πολιτικών εξουσιών. Όσον αφορά τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, η άφιξη του 2ου κύματος απέδειξε πώς τελικά όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Οι κοινωνίες εκ νέου είναι υποχρεωμένες να αντιμετωπίσουν την Πανδημία γνωρίζοντας πια πώς το γενικό lockdown δεν είναι αποτελεσματική λύση και δεν περιλαμβάνεται πλέον ως προτεραιότητα στα οπλοστάσια των πολιτικών εξουσιών του πλανήτη. Το γενικό lockdown αντικαθίσταται λοιπόν από τοπικά lockdown και επιβολή αυστηρών μέτρων προφύλαξης.

Ο Sucharit Bhakdi είναι υπέρμαχος των μαζικών εμβολιασμών για ορισμένες ασθένειες και δεν ανήκει σε καμία από τις γνωστές κατηγορίες των γραφικών συνωμοσιολόγων.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: