3 Σεπτεμβρίου 2020

Δήμος Κατερίνης: Στις 07 Σεπτεμβρίου η έναρξη λειτουργίας των Βρεφονηπιακών & Παιδικών σταθμών - Πιστή τήρηση των υγειονομικών οδηγιών του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση του covid-19

  • Πιστή τήρηση των υγειονομικών οδηγιών του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση του covid-19
Με απαρέγκλιτη και πιστή τήρηση των υγειονομικών οδηγιών και των όσων προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση του covid-19, κανονική λειτουργία ως προς το ωράριο, προκειμένου να διευκολυνθούν οι οικογένειες των συνδημοτών, προγραμματίζεται από τον Δήμο Κατερίνης (ΟΠΠΑΠ & ΔΗΚΕΔΗΚ), για τις 07 Σεπτεμβρίου η έναρξη λειτουργίας των Βρεφονηπιακών – Παιδικών Σταθμών.
 Ήδη με εντολή του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου και μέριμνα αφενός του προέδρου του ΟΠΠΑΠ Νίκου Τσιαμπέρα και αφετέρου του προέδρου της ΔΗΚΕΔΗΚ Σταύρου Χριστοφορίδη, προγραμματίζονται απολυμάνσεις σε όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις και χώρους, ενώ για την ασφάλεια και την προστασία εργαζομένων και παιδιών εξασφαλίστηκε και θα διανεμηθεί από τον Δήμο Κατερίνης όλο το απαιτούμενο υγειονομικό υλικό όπως π.χ. μάσκες, γάντια, επαρκείς ποσότητες αντισηπτικών κ.ο.κ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, υποχρεωτική θα είναι η χρήση γαντιών και μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου), από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς, προαιρετική η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών, ενώ συνιστάται στους γονείς διενέργεια θερμομέτρησης και ελέγχου για ενδεχόμενη εμφάνιση συμπτωμάτων των παιδιών, πριν την αναχώρηση τους από το σπίτι.

Επιπλέον, ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τη σίτιση, καθώς και σαφής διαχωρισμός κατά τμήματα στις δραστηριότητες, οι οποίες θα φιλοξενηθούν στους προαύλειους χώρους των Σταθμών. Γενικότερα, έμφαση θα δοθεί σε μέτρα τήρησης αποστάσεων και περιορισμού των στενών επαφών μεταξύ των παιδιών, του προσωπικού και των γονέων/κηδεμόνων, σε μέτρα τήρησης κανόνων ατομικής υγιεινής, καθαριότητας χώρων και καθαρισμού ή/και εφαρμογής απολυμαντικού σε επιφάνειες, αντικείμενα και εξοπλισμό.
Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Με αίσθημα ευθύνης, οι υπηρεσίες μας τηρώντας πιστά τις υγειονομικές οδηγίες και σε διαρκή συνεργασία με τους γονείς των ωφελουμένων παιδιών ακολουθούν όλους τους κανόνες ασφάλειας και προστασίας για την ομαλή λειτουργία των Βρεφονηπιακών – Παιδικών Σταθμών. Εξυπηρετούμε τις ανάγκες του οικογενειακού προγραμματισμού, φροντίζοντας παράλληλα να μένουμε Ασφαλείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: