24 Σεπτεμβρίου 2020

Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ


                                               Toυ Σαββίδη Παναγιώτη

Στο πλαίσιο της Αμερικανονατοικής συμφωνίας των «Πρεσπών», ο πρωθυπουργός της «Βόρειας Μακεδονίας» Ζόραν Ζάεφ, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, για την υποστήριξη του, για τις μάχες που έδωσε για αυτούς, για τις μάχες του «ευρωπαϊκού μέλλοντος» της «Βόρειας Μακεδονίας» και για την συμμετοχή τους στο ΝΑΤΟ.



Κάπως έτσι οι «Μακεδονομάχοι» του χθες που πλειοδότησαν στον εθνικισμό και στον σοβινισμό για λογαριασμό του συστήματος, και στον αποπροσανατολισμό του λαού, χαιρετίζουν όλες τις επικίνδυνες διευθετήσεις των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, αφού αυτό προέχει για την στρατηγική του κεφαλαίου που υπηρετούν με ταξική προσήλωση όλα τα αστικά κόμματα.

Η συμφωνία των «Πρεσπών» αποτέλεσε έναν κρίκο στην κατεύθυνση της Ευρωνατοικής ολοκλήρωσης των Δυτικών Βαλκανίων, για να αναχαιτιστεί κάθε προσπάθεια επιρροής της Ρωσίας στην περιοχή, σε έναν ανταγωνισμό μεταξύ ιμπεριαλιστών που διαρκώς οξύνεται, στον φόντο των ενεργειακών αγωγών, μεταφοράς προϊόντων και ψηφιακών δικτύων.

Αυτή την στρατηγική που αξίωνε την επίλυση του ονόματος με το κράτος των Σκοπίων για την ένταξη τους σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, δεν αμφισβητούσε η ΝΔ, που πόνταρε στην πατριδοκαπηλία ως αντιπολίτευση παίζοντας επικίνδυνα παιχνίδια, συσκοτίζοντας παράλληλα τον λαό για τον ρόλο του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και για τους ανταγωνισμούς που φέρνουν την οσμή του πολέμου.

Σε μοιρασμένο ρολό και ο ΣΥΡΙΖΑ που από την μεριά του «κοσμοπολιτισμού» προχώρησε αυτή την «συμφωνία» ως το τέλος, αθωώνοντας και αυτός με την σειρά του τον ρόλο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ - ΕΕ και τα επικίνδυνα σχέδια που υφαίνουν στην περιοχή.

Ο «πατριωτισμός» των αστικών κομμάτων είναι συνυφασμένος με τα συμφέροντα και την στρατηγική του κεφαλαίου, αλληλοεπιδράτε από την συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και παίρνει υπόψη την κερδοφορία των μονοπωλιακών επιχειρήσεων και των ισχυρών καπιταλιστικών ομίλων.

Ο εθνικισμός και ο κοσμοπολιτισμός σαν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, υπηρετούν την ίδια στρατηγική της καπιταλιστικής ανάπτυξης, και αξιοποιούνται για την χειραγώγηση του λαού, προβάλλοντας ουκ λίγες φορές το ψευδεπίγραφο σύνθημα της «εθνικής ενότητας», για να προχωράνε απρόσκοπτα, χωρίς αντιστάσεις και εμπόδια όλοι αυτοί οι αντιλαϊκοί και αντιδραστικοί σχεδιασμοί.

Στην μέγγενη αυτής της γραμμής πάνε να επιλυθούν και τα Ελληνοτουρκικά ζητήματα με έναν «διάλογο» που προετοιμάζουν και θα επιτηρούν οι Αμερικανονατοικοί με στόχο την συνδιαχείριση και την συνεκμετάλλευση στις θάλασσες του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου.

Οι λαοί και ιδιαίτερα ο Ελληνικός λαός πρέπει να βλέπουν την μεγάλη εικόνα και όχι τις πολλές μικρές εικόνες της συσκότισης και του αποπροσανατολισμού.

Κάθε «συμφωνία» και ιμπεριαλιστική διευθέτηση περιέχει το σπέρμα της επόμενης αντιπαράθεσης που θα παίρνει πιο οξυμένη μορφή γιατί οι εξελίξεις και τα θέματα καθορίζονται από τα ανταγωνιστικά συμφέροντα των μονοπωλίων και των καπιταλιστών και ότι δεν θα λύνουν με την διπλωματία και την πολιτική εις βάρος των λαών θα τα λύνουν με τους πολέμους.

Οι λαοί με δικό τους σχέδιο πρέπει να ξεσκεπάσουν όλα αυτά τα σχέδια και να αντιπαλέψουν την ακύρωση και την ανατροπή τους.

Ο αγώνας ενάντια στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τις ΗΠΑ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς πόλους και μηχανισμούς πρέπει να δυναμώσει.

Καμιά Ειρήνη, σταθερότητα, ευημερία και πρόοδος για τους λαούς δεν πρόκειται να υπάρξει όσο οι ιμπεριαλιστές και οι βαστάζοι τους θα ματώνουν τους λαούς για τα κέρδη των λίγων, είτε μέσα των πολιτικών της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της ανασφάλειας και ανέχειας είτε μέσα των πολέμων.

Στην ενδυνάμωση του αντικαπιταλιστικού – αντιμονοπωλιακού αγώνα με στόχο την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου βρίσκεται η διέξοδος για τον λαό μας και για όλους τους λαούς.

Σε αυτό το σύγχρονο και παράλληλα σύνθετο καθήκον παλεύουν οι κομμουνιστές σήμερα μέσα από την ανασύνταξη του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος και την προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας με τους μικρομεσαίους της πόλης και του χωριού για την αντεπίθεση και την ανατροπή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: