2 Σεπτεμβρίου 2020

Το χωροταξικό νομοσχέδιο επί τάπητος

Συνεδρίασε η Επιτροπής Χωροταξίας και Υποδομών της ΚΕΔΕ 
υπό την Προεδρία του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου

Η Επιτροπή Χωροταξίας και Υποδομών της ΚΕΔΕ υπό την Προεδρία του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου πραγματοποίησε την πρώτη της συνεδρίαση σήμερα το πρωί. Είναι ταυτόχρονα η πρώτη συνεδρίαση Επιτροπής  μετά τη συγκρότησή τους ανά τομέα ευθύνης από την ΚΕΔΕ.

Στην Επιτροπή μετέχουν 34 δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από όλη την Ελλάδα, ενώ στην πρώτη συνεδρίαση πήραν μέρος ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο,  Πολεοδόμος – Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός Ευθύμιος Μπακογιάννης Επίκουρος Καθηγητής στη Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας και ο συνεργάτης της Επιτροπής κ.Θάνος Βλαστός Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, Συγκοινωνιολόγος, Πολεοδόμος.
Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης ήταν το υπό διαβούλευση χωροταξικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας. 
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Κώστας Κουκοδήμος, ανοίγοντας τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη καλωσόρισε τα μέλη, ευχήθηκε εποικοδομητική και ουσιαστική συνεργασία. Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο και τη δημόσια διαβούλευση που είναι σε εξέλιξη παρουσίασε τις προτάσεις που ήδη κατατέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. 
«Αντιλαμβάνεστε ότι αρχίζουμε το έργο μας με ένα δυνατό νομοσχέδιο ως Επιτροπή», είπε ο Δήμαρχος Κατερίνης, «ένα νομοσχέδιο που δίνει λύσεις σε πολλά προβλήματα αλλά έχει και αρκετές ασάφειες. Το κατατεθέν νομοσχέδιο, αποτελεί μια σημαντική προσπάθεια συγκέντρωσης, επικαιροποίησης και τροποποίησης της ισχύουσας νομοθεσίας που αφορά τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό αλλά και γενικότερα την οργάνωση και ανάπτυξη του χώρου, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις αρχές της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης, με παράλληλη προάσπιση του περιβάλλοντος. Σας ζητώ λοιπόν σήμερα να καταθέσετε προτάσεις, αλλαγές ή τροποποιήσεις που κρίνετε ότι είναι απαραίτητες. Όλες αυτές οι προτάσεις μαζί με εκείνες που κατατέθηκαν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και έχουν προωθηθεί στην Επιτροπή θα ομαδοποιηθούν και θα σταλούν στο Υπουργείο». 

Αμέσως μετά το λόγο πήραν ο κ. Μπακογιάννης, ο κ. Βλαστός, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής, που κατέθεσαν προτάσεις και προβληματισμούς.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: