30 Σεπτεμβρίου 2020

Καλλιτέχνες ζωγραφίζουν τα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ στο Εμπορικό Κέντρο της Κατερίνης

 

Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης καθαρισμού όψεων «Katerini Urban Project»

Σε υπαίθριο ζωγραφικό καμβά μετατρέπονται με πρωτοβουλία του Δήμου Κατερίνης 40 περίπου ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης. Μάλιστα ένα από τα σημεία αναφοράς είναι πλέον στον κεντρικό πεζόδρομο, στο χώρο με τα περισσότερα ΚΑΦΑΟ. 

Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος μετά την επίσκεψή του στα συγκεκριμένα σημεία τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι προσπάθειές μας για την αισθητική αναβάθμιση της πόλης είναι συνεχείς και πολυεπίπεδες», προσθέτοντας ότι «στο πλαίσιο της συνολικής δράσης καθαρισμού όψεων «Katerini Urban Project» κι αφού κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, οι δημότες ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις μας και σε ένα αρκετά μεγάλο βαθμό αντιμετωπίστηκε η αφισσορύπανση, ξεκινήσαμε τώρα κατόπιν σχετικής άδειας και από τον ΟΤΕ τη φιλοτέχνηση των δημόσιων κατανεμητών καλωδίων, τα γνωστά σε όλους μας ΚΑΦΑΟ. Και συνεχίζουμε».

Τέλος, όπως τόνισε ο Δήμαρχος: «Δημιουργούμε ξανά τις γειτονιές μας, επιχειρούμε με τον τρόπο αυτό όχι μόνο να καλλωπίσουμε τα διάφορα σημεία της πόλης, αλλά να δώσουμε τόσο στον κάτοικο όσο και στον επισκέπτη, το στίγμα της ιστορίας της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ΚΑΦΑΟ που βρίσκεται στον κεντρικό πεζόδρομο στο σημείο που οι μεγαλύτεροι θυμούνται τα ιστορικά τριποδάκια, ενώ μέσα από τη συγκεκριμένη δράση θα μπορέσουμε να τιμήσουμε με αυτό τον ιδιαίτερο τρόπο και τους Ολυμπιονίκες μας».


Τα κίτρινα, τα γαλάζια, τα πράσινα και τα κόκκινα χρώματα αφήνουν πλέον στο περιθώριο το γκρίζο, ενώ τα ΚΑΦΑΟ μετατρέπονται σε ορισμένα από τα πιο φιλικά για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημεία της Κατερίνης. Προκειμένου στο μέτρο του δυνατού να προφυλαχθούν τα σχέδια, τα κουτιά των κατανεμητών προστατεύτηκαν με ειδική υδροφοβική επίστρωση, ενώ ο σεβασμός της συγκεκριμένης δράσης από όλους, συνιστά  προϋπόθεση για να  χαρούμε όλοι μαζί κάτοικοι και επισκέπτες τις όμορφες αυτές εικόνες.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: