29 Σεπτεμβρίου 2020

Κακοκαιρία : Σάρωσε Λέσβο, δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο – Ποτάμια οι δρόμοι, έπεσαν δέντρα

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία της Δευτέρας στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στην Ανατολική Στερεά και στη Θεσσαλία.
Δρόμοι και σπίτια σε Μεσολόγγι, Ναύπακτο και Πάτρα πλημμύρισαν, ενώ στην ορεινή Ναυπακτία το ύψος της βροχής έφτασε τα 86 χιλιοστά.

Καταστροφές στη Λέσβο

Κακοκαιρία με σφοδρό μπουρίνι έπληξε χθες τη Λέσβο, ιδίως στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του «lesvosnews.gr» σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις, χαλαζόπτωση και σφοδρός αέρας που έριξε πολλά δέντρα πάνω σε σπίτια και αυτοκίνητα προκαλώντας ζημιές στην περιοχή της Καλλονής.

Θρίλερ όμως είχαμε και στη θάλασσα, καθώς βάρκα με τρεις επιβάτες -έναν άνδρα και δυο γυναίκες- που είχαν πάει για ψάρεμα αναποδογύρισε. Ο άνδρας κατάφερε να κολυμπήσει και να ειδοποιήσει το Λιμενικό που στη συνέχεια απεγκλώβισε τις δύο γυναίκες από το αναποδογυρισμένο σκάφος.

Σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος ανέφερε: « Η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη. Καταστράφηκαν σπίτια, δίκτυα ΔΕΗ, ύδρευσης, πτώση μεγάλων δένδρων. Μέσα σε 10 λεπτά. Το ότι δεν θρηνήσαμε θύματα, είμαστε πολύ τυχεροί».

Σύμφωνα με το kalloninews.gr απεγκλωβίστηκαν από το σπίτι τους δυο ηλικιωμένοι μετά απο πτώση δέντρου στην οικία τους.

Σφοδρές πλημμύρες στο Μεσολόγγι

Σφοδρές πλημμύρες καταγράφηκαν χθες μετά από ισχυρή βροχόπτωση στο Μεσολόγγι.
Όπως λέει στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, χθες το μεσημέρι σημειώθηκε έντονη βροχόπτωση και για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν λειτούργησαν πλήρως τα αντλιοστάσια. Η λειτουργία τους αποκαταστάθηκε γρήγορα, ωστόσο συγκεντρώθηκε πολύ νερό στους δρόμους της πόλης.
Η Πυροσβεστική δέχθηκε αρκετές κλήσεις για απάντληση υδάτων.

«Πνίγηκε» και η Πάτρα

Παράλληλα, δυνατές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται από το μεσημέρι της Δευτέρας και στην Αχαΐα, με τις εικόνες από την Πάτρα να είναι χαρακτηριστικές. Σε ποτάμι μετετράπηκε ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου και η Γεροκωστοπούλου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: