9 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Τι κι αν δεν γίνει η 85η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης. Κι ας όψεται ο κορωνοϊός. Ο Κυριάκος ακμαίος, όπως είθισται κάθε χρόνο, παίρνει καλάθι δώρων κι ανηφορίζει Θεσσαλονίκη μεριά.
**

Πόσοι και πόσοι πρωθυπουργοί δεν πέρασαν, δεν εκφώνησαν βαρυσήμαντους λόγους, δεν μοίρασαν υποσχέσεις και προσδοκία, πόσοι και πόσοι δεν ήλθαν , είδαν και απείλθαν γράφοντας τη δική τους μικρή ιστορία!
**
Ηταν πάντα το εικοσαήμερο της ΔΕΘ μια φιέστα για τους πολιτικούς, πέρα από το δημιουργικό εμπορικό της χαρακτήρα. Κι όσο παλιότερα, τόσο καλύτερα απ' όλες τις απόψεις.
**
Λίγοι κρέμονται πια από τα χείλη του κάθε Μητσοτάκη για το τι θα πει, τι θα τάξει, τι θα δώσει, αφού συνήθως πρόκειται για ένα προεκλογικό προσχέδιο για να αναζωπυρώσει χαμένες ελπίδες και να απαλύνει ανίατες καταστάσεις.
**
Δεν πρόκειται να ακούσουμε καμία αλήθεια για το Αιγαίο, το βαθμό εξάρτησης, τη χαμένη Εθνική ανεξαρτησία πέρα από μερικές κορώνες ανέξοδου ηρωϊσμού.
**
Καμία αλήθεια για την ύφεση του 15%, την ανεργία, την μετανάστευση των νέων , τις εισροές λαθρομεταναστών ακόμη και για την αινιγματική εξάπλωση του κορωνοϊού.
**
Τι θα ακούσουμε; Φοροελαφρύνσεις. Κάτι το αυτονόητο, το σύνηθες. Μας παίρνουν πολλά για να μας επιστρέψουν λίγα και πάντα σε μέλλοντα χρόνο.Ποιος ζει, ποιος πεθαίνει...
**
Θα μας πουν για τα αναδρομικά των συνταξιούχων. Ποιος κάνει τώρα χάρη σε ποιον , η κυβέρνηση ή  ο συνταξιούχος είναι έτερον ανάγνωσμα . Ηρθε η ώρα χάρη στη μεγαλοψυχία τους να δώσουν τα μισά του μισού του ενός τετάρτου απ' την ώρα που άρχισαν να τα πετσοκόβουν οι Σαμαροβενιζέλοι.
**
Θα πουν ακόμη ότι η ανάπτυξη είναι προ των πυλών όπως άλλωστε και το μετρό, ότι οι τράπεζες θα συμβάλλουν στην αναπτυξιακή τροχιά της χώρας, ότι μπαίνουμε στην ηλεκτροκίνηση (ω, τι θαύμα!) και ότι έχουμε περιβαντολογικές ευαισθησίες ( ω, τι ψέμα!)
**
Τέλος θα μας διευκολύνουν για το συσσωρευμένο χρέος των 110 δις. Δώρον άδωρον παρά του μη έχοντος ουκ αν λάβοις.
**
Παραυτά νοσταλγώ τη ΔΕΘ και θα μου λείψει, όχι ο πολιτικός λόγος αλλά η μαύρη μπύρα και ο συνωστισμός, γιατί βαρέθηκα να ζω υπό την απειλή καραντίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: