9 Σεπτεμβρίου 2020

Φωτιά στην Κερατέα - Συναγερμός: Κάηκαν σπίτια, εκκενώνονται Ανάβυσσος και άλλοι οικισμοί


Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Φέριζα Κερατέας, στον Δήμο Σαρωνικού. Το έργο της Πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι πνέουν ανεξέλεγκτοι.

Όπως είπε, μιλώντας στο OPEN, Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, "η φωτιά έχει ήδη κάψει κάποια σπίτια και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Είναι πολύ μεγάλο το μέτωπο. Αλλού σβήνει αλλού αναζωπυρώνεται η φωτιά. Βγάζουμε κόσμο από τα σπίτια του. Δεν έχω εικόνα ακριβώς γιατί ο καπνός είναι πάρα πολύς. Ο αέρας είναι τόσο ισχυρός που δεν μπορούμε να ζυγώσουμε". Επιπλέον, ο δήμαρχος κάλεσε τον κόσμο να φύγει προς Ανάβυσσο.

O ίδιος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε χαρακτηριστικά: "Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, καθώς ο αέρας είναι ισχυρός και δεν επιτρέπει τον έλεγχο της πυρκαγιάς από τις δυνάμεις που επιχειρούν. Το μέτωπο είναι τεράστιο και φυσάνε πολύ δυνατοί άνεμοι. Αυτή τη στιγμή η φωτιά κινείται προς την περιοχή της Αναβύσσου και της Φωκαίας. Εκκενώθηκε η Φέριζα και θα γίνουν κι άλλες εκκενώσεις σε οικισμούς", τόνισε και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Ο κόσμος να βοηθήσει την κατάσταση και όπου ζητηθεί η απομάκρυνσή του, να υπακούσει και να μην αντιδρά. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και γίνεται επικίνδυνη λόγω της σφοδρότητας των ανέμων και ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει σε αυτό που ζητούν οι αρμόδιες Αρχές".


Εκκενώνονται οικισμοί και οικοτροφείο

Σημειώνεται πως από νωρίς έχει εκκενωθεί ο οικισμός της Φέριζας και ένα οικοτροφείο, το οποίο φιλοξενεί 30 παιδιά. Σημειώνεται, ότι τα τριάντα παιδιά από το οικοτροφείο μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο.

Επιπλέον, προειδοποίηση και εντολή να εκκενώσουν τους οικισμούς "Άγιος Παντελεήμονας" και "Άρης Σαρωνίδας" εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112.

Σε μήνυμα που εστάλη σε κατοίκους, η Γενική Γραμματεία τούς καλεί να εκκενώσουν ΤΩΡΑ τους παραπάνω οικισμούς για προληπτικούς λόγους και να κατευθυνθεί προς την παραλία Παλαιάς Φώκαιας.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αυξήθηκαν και πλέον επιχειρούν 40 άνδρες με 16 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου, δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα

Επιπλέον, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λεωφόρο Αναβύσσου στο ύψος της λεωφόρου Καλυβίων.

Στην περιοχή πνέει πολύ ισχυρός Βόρειος άνεμος που στη διάρκεια της ημέρας ξεπερνά κατά περιοχές τα 7 μποφόρ.



thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια: