11 Σεπτεμβρίου 2020

Ανακοίνωση του τμήματος προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής της Ν.Ε Πιερίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α - Προοδευτική Συμμαχία

Για μια ακόμη φορά, με τις εικόνες στην Μόρια, γινόμαστε μάρτυρες μιας κατάστασης, η οποία δεν έχει καμία σχέση με ένα κράτος που θέλει να λέγεται πολιτισμένο και κράτος δικαίου.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες γιατί επέλεξε να επενδύσει σε μια ακροδεξιά ρητορική και σε ακροδεξιές πολιτικές δυνάμεις οδηγώντας το προσφυγικό ζήτημα εκτός ελέγχου πλέον.
Να θυμίσουμε ότι τον Ιούνιο του 2019 στην Μόρια υπήρχαν 5500 άνθρωποι και η ανερμάτιστη πολιτική του κυρίου Μητσοτάκη οδήγησε στο να στοιβαχτούν 23.000 και σήμερα στο να υπάρχουν σήμερα 13000 άνθρωποι που ζούνε σε συνθήκες πρωτοφανούς ανθρωπιστικής κρίσης. Ένα ολόκληρο νησί είναι αυτή την στιγμή καταδικασμένο να ζει και να βιώνει την προσφυγική και μεταναστευτική πολιτική της ΝΔ.
Η Μόρια πρέπει και μπορεί να αποσυμφορηθεί και εδώ σημαντικό ρόλο πρέπει να παίξει η ΤΑ σε όλους τους βαθμούς της. Πρέπει όμως και οι αιρετοί μας άρχοντες να κλείσουν τα αυτιά τους στις "σειρήνες" της ακροδεξιάς ρητορικής,ρητορικής που επανέρχεται ,με αφορμή την εγκατάσταση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στο νομό μας. Θα πρέπει  τόσο η ΤΑ αλλά και οι φορείς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων,όπως αρμόζει στον πολιτισμό μας.
Μόνο ως θετική χαρακτηρίζουμε την εμπλοκή της ΤΑ στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ για τους πρόσφυγες,και καλούμε και τους άλλους Δήμους στο νομό μας να ενταχθούν στο πρόγραμμα αυτό .Άλλωστε ήταν πάγια  θέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Προοδευτική Συμμαχία  από την πρώτη μέρα που προέκυψε το προσφυγικό ζήτημα.
Καλούμε όλους τους πολίτες της Πιερίας να σταθούν  στο ύψος των περιστάσεων όπως αρμόζει σε μια χώρα που θέλει να λέγεται πολιτισμένη. Περιμένουμε και απαιτούμε από την Ε.Ε να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων,να σταματήσει να μας χτυπά φιλικά μόνο την πλάτη και να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί υποχρεώνοντας όλες τις χώρες μέλη της να υποδεχτούν και να φιλοξενήσουν πρόσφυγες και μετανάστες ισότιμα ώστε να ανακουφιστεί η χώρα μας.
Η Ελλάδα δεν πρέπει να συνεχίσει να είναι  αποθήκη ψυχών!

Γραφείο τύπου Ν.Ε Πιερίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Προοδευτική Συμμαχία

Δεν υπάρχουν σχόλια: