6 Σεπτεμβρίου 2020

Δύο ακόμη θύματα κορωνοϊού

Δύο γυναίκες είναι τα τελευταία θύματα του κορωνοϊού στη χώρα μας με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών να ανέρχεται πλέον στους 282. Και οι δύο γυναίκες φιλοξενούνταν σε οίκους ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη.
Σχετικά με την πρώτη γυναίκα, ηλικίας 75 ετών, διέμενε σε γηροκομείο στην περιοχή Ασβεστοχώρι και είχε υποκείμενα νοσήματα, όπως καρδιακή και αναπνευστική ανεπάρκεια. Η γυναίκα κατέληξε από καρδιοαναπνευστική ανακοπή σε έδαφος λοίμωξης Covid.

Αποτελεί τον 24ο νεκρό από κορωνοϊό στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι. Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω γηροκομείο παρουσιάστηκαν κρούσματα κορωνοϊού όταν ένας εργαζόμενος σε αυτό νόσησε από συγγενικό του πρόσωπο που είχε μεταβεί σε συναυλία της Χαλκιδικής.

Η γυναίκα έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η δεύτερη γυναίκα που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό σήμερα το πρωί, είναι μία 92χρονη η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Είχε υποκείμενα νοσήματα όπως σακχαρώδη διαβήτη, άνοια και οστεοαρθρίτιδα.

Φιλοξενούνταν σε οίκο ευγηρίας στην περιοχή του Ευόσμου Θεσσαλονίκης. Η ίδια αποτελεί τον δεύτερο νεκρό από τον οίκο ευγηρίας όπου παρατηρήθηκε το πρώτο κρούσμα σε αυτό στις 19 Αυγούστου.

Πλέον ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας λόγω κορωνοϊού ανέρχεται σε 282.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: