7 Σεπτεμβρίου 2020

«Σφαγή» ανάμεσα σε επιστήμονες και αρνητές της μάσκας στο… παρά πέντε του ανοίγματος των σχολείων

Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα σε αρνητές της χρήσης μάσκας στα παιδιά και επιστήμονες έχει ξεσπάσει στο… παρά πέντε του ανοίγματος των σχολείων, προσθέτοντας στη χώρα μας ένα ακόμα πρόβλημα, το οποίο στην παρούσα κατάσταση, σίγουρα, δεν χρειαζόταν.
Αφορμή έδωσαν οι συγκεντρώσεις κατά της μάσκας στα σχολεία που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την Ελλάδα την Κυριακή.Το «σίριαλ» συνεχίστηκε στο στούντιο του MEGA, όπου ο επικεφαλής των «Ενωμένων Μακεδόνων», Δημήτρης Σιαμπάζης και ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής για τον κοροναϊό, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, διασταύρωσαν τα ξίφη τους αναφορικά με την επιβολή της χρήσης μάσκας στα παιδιά στις σχολικές αίθουσες.

Όπως σημείωσε ο κ. Σιαμπάζης, το κάλεσμα στις διαδηλώσεις ήταν για να εκφραστεί η αντίθεση των γονέων για τη χρήση μάσκας από τα παιδιά μικρών ηλικιών στα σχολεία. «Έχουν βγει αρκετοί επιστήμονες που αναφέρουν πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκληθούν στα παιδιά, όπως αναπνευστικά προβλήματα» τόνισε ο κ. Σιαμπάζης.

Συμπληρώνοντας ο κ. Σιαμπάζης υπογράμμισε πως ο προβληματισμός των γονιών που διαδήλωσαν είναι η υποχρέωση των παιδιών στη χρήση μάσκας.

«Πολλοί γονείς δεν θέλουν να επιβάλλουν στα παιδιά τους να φορούν μάσκα, δεν πρέπει να τους σεβαστούμε;» αναρωτήθηκε.

Μάλιστα, παρομοίασε τη μάσκα με φίμωτρο. «Ζούμε σε δημοκρατικό καθεστώς και θα έπρεπε να είναι δημοκρατικό δικαίωμα. Υπάρχουν γιατροί που αναφέρουν ότι η μάσκα μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα» εξήγησε.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος υπογράμμισε ότι δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος από τη χρήση μάσκας στα υγιή παιδιά. «Μάσκα θα φορούν τα υγιή παιδιά και όσα μπορούν να ανεχθούν τη μάσκα, αυτό είναι ξεκάθαρο και στην οδηγία του υπουργείου» συμπλήρωσε ο κ. Βατόπουλος.

«Πρέπει να σεβαστούμε την άποψη του κοινωνικού συνόλου να βρεθούν τρόποι να σταματήσει η πανδημία» κατέληξε απαντώντας στο παραπάνω ερώτημα του κ. Σιαμπάζη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: