27 Σεπτεμβρίου 2020

Αποστολή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους στους πληγέντες από τις πλημμύρες στην Καρδίτσα

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση της σε όλες τις οικογένειες των ανθρώπων που περνούν δύσκολες στιγμές λόγω των καταστροφικών πλημμυρών στην Καρδίτσα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη  Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων  κ. Τιμόθεο για να ενημερωθεί για την εξέλιξη της καταστάσεως, εκφράζοντας παράλληλα τη διάθεσή του για την άμεση αρωγή των φιλανθρωπικών δομών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους.

«Εκφράζουμε την ιδιαίτερη συμπάθεια και τη βαθύτατη  αγάπη της τοπικής μας Εκκλησίας για τα θύματα και τους πληγέντες. Ολόψυχα ευχόμαστε,  όπως ο Θεός σας δώσει τη δύναμη και την ενίσχυση, ώστε να αντιμετωπίσετε όσο γίνεται πιο ανώδυνα τη σημερινή τραγική κατάσταση, στην οποία έχετε περιέλθει. Η προσευχή μας προς τον φιλάνθρωπο Κύριο μας είναι να μην ξαναζήσουμε τέτοιες καταστάσεις». δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος.

 Στο πλαίσιο αυτό ενεργοποιήθηκε το Εκκλησιαστικό Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους  «Ο Τροφοδότης»και προχώρησε οργανωμένα και συντεταγμένα στην υλοποίηση μιας επιπλέον κοινωνικής και φιλανθρωπικής δράσης για να στηρίξει τους πληγέντες κατοίκους των πλημμυρισμένων περιοχών.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου ομάδα εθελοντών του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους με επικεφαλής τους υπεύθυνους Ιερείς π. Σταύρο Κοσέογλου και π. Ιωάννη Σαββίδη παρέδωσε μεγάλη ποσότητα τροφίμων στα Συσσίτια της Ιερά Μητροπόλεως  Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων  στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας, προκειμένου να διανεμηθούν στους εμπερίστατους πολίτες της Καρδίτσας που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες ή να καλύψουν άμεσες ανάγκες σίτισης.

Την προσεχή εβδομάδα θα ακολουθήσουν άλλες δύο αποστολές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: