24 Σεπτεμβρίου 2020

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο "Γ. Παπανικολάου" καλούν την Υγειονομική Υπηρεσία

Φαντάζει απίστευτο, είναι όμως αληθινό. Στην περίοδο που διανύουμε κι επειδή αφορά σε νοσοκομείο και μάλιστα αναφοράς COVID 19, γίνεται τρομακτικό. 

Οι εργαζόμενοι στο Γ. Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη καλούν το υγειονομικό για τις απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας του μοριακού αναλυτή, ο οποίος  βρίσκεται στο νοσοκομείο το τελευταίο διάστημα και λειτουργεί με την ευθύνη ιδιώτη.

Από το ξέσπασμα της πανδημίας έως και το τέλος καλοκαιριού, το Γ. Παπανικολάου, δίνοντας τα τεστ για τη διάγνωση του κορονοϊού σε ιδιωτικά εργαστήρια, έχει δαπανήσει περισσότερα από 250.000 ευρώ.

Ωστόσο, πριν από μερικές εβδομάδες, λύση στο πρόβλημα βρέθηκε, καθώς τα διαγνωστικά τεστ γίνονται τώρα μέσα στο νοσοκομείο με κόστος μόλις (;) 20 ευρώ το ένα. Δηλαδή, σε χώρο του νοσοκομείου ένας ιδιώτης με το μηχάνημά του και τον υπάλληλό του λειτουργεί τον μοριακό αναλυτή. Στο σημείο όμως αυτό ξεκινούν, αντί να τελειώσουν τα προβλήματα.

Σύμφωνα με καταγγελίες, ο χώρος στον οποίο τοποθετήθηκε ο μοριακός αναλυτής είναι ένα πολύ μικρό δωμάτιο που δεν ξεπερνά τα 2 τ.μ!  Πρόκειται για μια αποθήκη με μοναδικό αερισμό έναν μικρό φεγγίτη. Στο δωματιάκι δε χωρά ούτε ψυγείο για τα δείγματα, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

«Τα δείγματα τοποθετούνται στον κοινό διάδρομο, όπου γίνονται οι καλλιέργειες του μικροβιολογικού», λένε, ενώ η κατάσταση περιπλέκεται κι άλλο, καθώς φαίνεται ότι ορισμένοι γιατροί του Νοσοκομείου αρνούνται να υπογράψουν αποτελέσματα που προκύπτουν ουσιαστικά από τη λειτουργία και την ανάλυση ενός ιδιώτη, ο οποίος εργάζεται ανεξάρτητα από το υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου.

Είναι άγνωστο μέχρι τώρα τι ακριβώς έχει περιγράψει η έκθεση του τεχνικού ασφαλείας του Νοσοκομείου σχετικά με τις συνθήκες στις οποίες λειτουργεί ο μοριακός αναλυτής στο νοσοκομείο, διότι, αν και το Σωματείο Εργαζομένων ζήτησε να δει την έκθεση, αυτό δεν έχει γίνει μέχρι τώρα.

Σε χθεσινή συνεδρίαση όμως του Σωματείου αποφασίστηκε να κληθεί η υγειονομική υπηρεσία για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες λειτουργίας του μοριακού αναλυτή, καθώς αυτές αφορούν το πολύ σοβαρό ζήτημα της Δημόσιας Υγείας.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: