11 Σεπτεμβρίου 2020

Θεματική Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πιερίας : Η νέα σχολική χρονιά

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά υπό την βαριά σκιά των ελλειμμάτων της κυβερνητικής διαχείρισης της υγειονομικής, οικονομικής και εργασιακής κρίσης.
Η νεοφιλελεύθερη κυβερνητική αντίληψη, έκρινε συνετό να αφήσει να περάσει ολόκληρο καλοκαίρι, επενδύοντας πολιτικά στο success story και ακούγοντας <<ειδικούς>>, χωρίς καμία προετοιμασία για το άνοιγμα των σχολείων .


Βρισκόμαστε έτσι στην τραγική θέση η έναρξη της σχολικής χρονιάς να βρίσκει όλες τις εκπαιδευτικές δομές χωρίς καθαρίστριες, μάσκες και αντισηπτικά, χωρίς το απαραίτητο επιπλέον προσωπικό, χωρίς να έχουν αναζητηθεί κατάλληλοι χώροι που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, χωρίς κανένα σχέδιο και προγραμματισμό για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων κάτω από τις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες.

Ο Σύριζα έγκαιρα και με υπευθυνότητα είχε διατυπώσει προτάσεις για την προετοιμασία των εκπαιδευτικών δομών έναντι της πανδημίας, με επιμονή στην αξιοποίηση του καλοκαιριού. Τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών προειδοποιούσαν για τις ελλείψεις. Την ίδια στιγμή το ΥΠΑΙΘ αναλώνονταν στη νομοθέτηση του αναχρονισμού και του αυταρχισμού και χωρίς καμιά λογική αύξανε τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα από 22 σε 25 αντί να τον μειώσει, όπως θα περίμενε κανείς. 

Αποδεικνύεται ανεπαρκής η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της ανακάμπτουσας πανδημίας. Γι΄ αυτό καλείται ο κόσμος της εργασίας και της γνώσης να υπερασπιστεί την δημόσια υγεία και παιδεία με τη συγκρότηση ενός ενεργού κινήματος σε κάθε σχολείο, που θα οργανώσει με ευθύνη πραγματικά μέτρα υγειονομικής προστασίας,

Αξιοποιούμε κάθε συμμετοχική δραστηριότητα σε κάθε δημόσιο θεσμό για την οργάνωση ενός δικτύου μέτρων και δομών που θα απαντά στις ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε.

Απέναντι σε μια ανεπαρκή και επικίνδυνη κυβέρνηση, μένει στον κόσμο της εκπαίδευσης να υπερασπιστεί υγειονομικά και μορφωτικά την Δημόσια Παιδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: