30 Σεπτεμβρίου 2020

Κεραμέως για καταλήψεις: Μαθήματα σε αργίες, Σάββατα και σχολικές εορτές - Υποχρεωτική η εξ' αποστάσεως εκπαίδευση


Τα μέτρα που θα ισχύσουν για τα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Τη δεδομένη στιγμή, υπολογίζεται ότι σε όλη την Ελλάδα τελούν υπό κατάληψη περίπου 700 σχολεία, ενώ άλλες 118 σχολικές μονάδες ή τμήματα παραμένουν κλειστές λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού.
Αναφερόμενη στο φαινόμενο των καταλήψεων, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε τα εξής:

▪ Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

▪ Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.

Η υπουργός προσέθεσε ότι είναι "θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση".

Αυξάνονται οι καταλήψεις

Την ίδια στιγμή, οι καταλήψεις και οι διαμαρτυρίες των μαθητών κλιμακώνονται, ενώ μία ακόμη πορεία αναμένεται να πραγματοποιηθεί και την Πέμπτη, με το κάλεσμα πολλών σχολείων της Αττικής να έχει βρει ανταπόκριση και υποστήριξη από αρκετά σχολεία της περιφέρειας για μία μαζική κινητοποίηση.

Πρόκειται για μία ακόμη πορεία μετά από αυτή της περασμένης Πέμπτης, η οποία έχει προγραμματιστεί για αύριο στις 12 το μεσημέρι, με τα σχολεία της Αττικής να έχουν και τη στήριξη πολλών ακόμη εκπαιδευτικών μονάδων της περιφέρειας που αναμένεται να βρεθούν στα Προπύλαια, με αρκετές ΕΛΜΕ να καλούν σε συμμετοχή και να εκφράζουν τη στήριξή τους στους μαθητές.

Το σύνθημα που προαναγγέλλει το συλλαλητήριο φέρει τίτλο "Τώρα μιλάμε εμείς" και αναφέρει: "Συνεχίζουμε τις καταλήψεις, οργανώνουμε τον αγώνα μας", ενώ στο σχετικό κάλεσμα γίνεται και επιγραμματική καταγραφή των αιτημάτων των μαθητών:

Αυτά είναι:

  • Μέχρι 15 μαθητές ανά τάξη
  • Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών και προσλήψεις καθαριστριών
  • Ούτε Νέο Λύκειο, ούτε Τράπεζα Θεμάτων
  • Ανατροπή του νόμου Κεραμέως
  • Καμία σκέψη για υποχρεωτική στράτευση στα 18
  • Λεφτά για την υγεία και την παιδεία


news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: