9 Σεπτεμβρίου 2020

Η Γερμανία υπόσχεται άμεση βοήθεια για τη Μόρια

«Εξετάζεται το πώς θα υποστηριχθεί τώρα η Ελλάδα. Θα παράσχουμε τη βοήθεια με έναν απλό τρόπο», τόνισε εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ σήμερα στο Βερολίνο αναφορικά με τη φωτιά στη Μόρια. Ο Ζέεχοφερ επικοινώνησε επίσης τηλεφωνικά με τον Έλληνα συνάδελφό του.

«Η πυρκαγιά κατέστησε σαφές ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση στο θέμα των προσφύγων. Η κατάσταση δεν είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μαρτίνα Φιτς δήλωσε επίσης ότι «το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε ότι πρέπει να βρεθεί μια συναινετική ευρωπαϊκή λύση για το τρέχον οξύ πρόβλημα».

Βαριές κατηγορίες για τη Μόρια από το κόμμα των Πρασίνων

Σοβαρές κατηγορίες εξαπολύει το κόμμα των Πρασίνων κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και της Ε.Ε. για τη Μόρια.

H βουλευτής των Πρασίνων και εκπρόσωπος του κόμματος στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο (Bundestag) για θέματα προσφυγικής πολιτικής Λουίζε Άμτσμπεργκ, θεωρεί ότι την ευθύνη για την πυρκαγιά που ξέσπασε στον καταυλισμό προσφύγων της Μόριας την έχουν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ήταν σαφές ότι οι άνθρωποι θα πανικοβληθούν μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού. Οι συνθήκες υγείας και υγιεινής είναι άθλιες, οι άνθρωποι δεν ήταν ποτέ σε θέση να προστατευτούν επαρκώς από τον ιό», δήλωσε η Άμτσμπεργκ στην (ελβετική) ηλεκτρονική πύλη ειδήσεων Watson.

Επιπλέον, η Πράσινη πολιτικός εξαπολύει σοβαρές κατηγορίες εναντίον των συγκυβερνώντων κομμάτων: «Για μήνες ασκούμε πίεση στην Χριστιανοδημοκρατική / Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CDU/CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) να βοηθήσουν στην κατανομή των προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δίστασε και κρύφτηκε πίσω από την αδράνεια άλλων κρατών μελών της Ε.Ε.», τόνισε.

Η Άμτσμπεργκ ζητά τώρα να απομακρυνθούν οι πρόσφυγες από την Μόρια: «Η Γερμανία πρέπει αμέσως να προετοιμαστεί για την υποδοχή των προσφύγων από την Ελλάδα. Αναμένω από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναλάβει άμεση δράση και να υποστηρίξει την Ελλάδα με όλα τα διαθέσιμα μέσα», κατέληξε.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: