18 Σεπτεμβρίου 2020

Ιανός: Στο «μάτι» του κυκλώνα Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη

Αισθητή είναι τις τελευταίες ώρες η παρουσία της κακοκαιρίας «Ιανός» σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Την ίδια στιγμή, ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε επιφυλακή καθώς ο «Ιανός». Στο «μάτι» του κυκλώνα βρέθηκαν τα νησιά του Ιονίου με ισχυρούς ανέμους και βροχές να πλήττουν Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη. 

 Ο Μεσογειακός κυκλώνας Ιανός έφτασε το βράδυ της Πέμπτης στην ελληνική επικράτεια, «σαρώνοντας» με θυελλώδεις ανέμους εντάσεως έως και 10 μποφόρ το Ιόνιο, καθώς και την παράκτια γραμμή της Νότιας Ηπείρου, της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Η βροχή στα νησιά του Ιονίου, κατά βάση σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη ήταν έντονη, ενώ οι άνεμοι έπνεαν με 10 μποφόρ, προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις με όλα τα μέσα. 

Οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» για τις επόμενες ώρες, είναι οι Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Αχαΐα, Αρκαδία, Μεσσηνία, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας έπεσαν και οι πρώτες… ψιχάλες στην Αττική. Η Παρασκευή και μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου, προβλέπεται να είναι το πιο δύσκολο και επικίνδυνο διάστημα της κακοκαιρίας για την Αττική.


in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: