1 Σεπτεμβρίου 2020

Έτοιμα τα σχολεία του δήμου Κατερίνης για το πρώτο κουδούνι


Κώστας Κουκοδήμος: «Όλα τα σχολεία είναι ασφαλή και έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές»
Με γνώμονα την ασφάλεια και τη λειτουργική επάρκεια των σχολείων, στον ουσιαστικό προγραμματισμό παρεμβάσεων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, εντάσσονται οι εργασίες που υλοποιήθηκαν στη διάρκεια του καλοκαιριού από τον Δήμο Κατερίνης. 

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών επικεντρώθηκε στα θέματα υγιεινής, ασφάλειας και λειτουργικότητας, με παρεμβάσεις επισκευής - συντήρησης οικοδομικού χαρακτήρα, όπως εξωτερική και εσωτερική βαφή, μόνωση, υδραυλικά – ηλεκτρολογικά, αποκατάσταση επίστρωσης δαπέδων, εξωραϊσμού των σχολικών αυλών, σιδηρουργικές εργασίες- κατασκευές κ.α. 
Τις παρεμβάσεις συντόνισαν σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Συμεωνίδη, με τους κατά τόπους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και σε επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολικών συγκροτημάτων, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Ιωάννης Νταντάμης και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Αθανάσιος Μπαρμπαγεωργόπουλος αντίστοιχα.  Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά: «Έγκαιρα λόγω και της υγειονομικής κρίσης υπήρξε μέριμνα για την προετοιμασία των εγκαταστάσεων των σχολείων, την επισταμένη καθαριότητα, τις απολυμάνσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των διδακτηρίων, ενώ είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, προκειμένου να διατεθούν στα σχολεία επαρκείς ποσότητες αντισηπτικών υγρών κ.α.»


Επιπλέον, οι καθαρίστριες και οι σχολικοί τροχονόμοι αναμένεται να είναι έγκαιρα στις θέσεις τους, ενώ υλοποιήθηκαν και θα επαναληφθούν οι εργασίες απολύμανσης, απεντόμωσης κ.α. Παράλληλα, μικρής κλίμακας παρεμβάσεις, όπως η συντήρηση των καυστήρων, καθώς και σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου Κώστα Τσιουκάνη, το κλάδεμα των δέντρων και ο καθαρισμός χόρτων στις αυλές. Βαρύτητα δόθηκε και στις διαγραμμίσεις διαβάσεων στις εισόδους των σχολικών συγκροτημάτων, καθώς και στις διαβάσεις των πεζών στα φανάρια.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης
«Παράλληλα με τις ευχές μας σε εκπαιδευτικούς και μαθητές για καλή σχολική χρονιά, στο πλαίσιο των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής, ο Δήμος Κατερίνης λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, για την προστασία της υγείας των παιδιών μας, προκειμένου να ξεκινήσει και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η νέα σχολική περίοδος. Όλα τα σχολεία είναι έτοιμα και ασφαλή να υποδεχτούν τους μαθητές. Με εποικοδομητική συνεργασία, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλουμε στην εύρυθμη καθημερινότητα των σχολείων μας, για τα οποία συντονίζουμε τις προσπάθειές μας, ώστε να εξασφαλίσουμε υψηλή ποιότητα λειτουργίας» σημειώνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, οι υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης συνεχίζουν τις παρεμβάσεις και στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, για την εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων στήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπου κρίνονται απαραίτητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: