17 Σεπτεμβρίου 2020

Σύψας: "Αν δεν αποδώσουν τα μέτρα στην Αττική θα πάμε σε lockdown"


Κρίσιμο θα είναι το επόμενο δεκαήμερο σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις που θα ληφθούν για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού στην Αττική, σύμφωνα με όσα υποστήριξε Νίκος Σύψας.Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας ξεκαθάρισε πως τα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν για την πρωτεύουσα δεν αποδώσουν μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξει η επιβολή ενός νέου (ολιγοήμερου) lockdown.

"Όσον αφορά την επιδημία ισχύει αυτό που λέμε ότι ποτέ μην λες ποτέ το lockdown. Αν χρειαστεί θα γίνει lockdown. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με την επιδημία, ειδικά στην Αττική, χωρίς αμφιβολία θα πάμε και στο lockdown. Τα μέτρα χρειάζονται περίπου μια βδομάδα με δέκα ημέρες για να δούμε αν θα αποδώσουν. Αν αποδώσουν καλώς. Αν όχι, το επόμενο βήμα είναι ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών. Θα είναι εβδομαδιαίας διάρκειας. Όμως αυτή τη στιγμή η κατάσταση δεν εξελίσσεται καλά. Η αυξητική τάση της επιδημίας είναι πολύ έντονη. και αυτό φαίνεται από τις διασωληνώσεις", είπε ο Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΑΝΤ1, για να ξεκαθαρίσει: "Θα δώσουμε 10 ημέρες με δύο εβδομάδες στα νέα μέτρα για να δούμε αν θα αποδώσουν. Αν δεν αποδώσουν τα μέτρα ενδεχομένως να πάμε στο ακραίο μέτρο".

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες "να τηρούν τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια. Τώρα είναι καιρός να το κάνουμε αυτό. Τα πράγματα σοβαρεύουν".

Αναφορικά με τα σχολεία είπε πως "οι καθηγητές κινδυνεύουν ακόμη περισσότερο γιατί κινούνται με το μετρό, γενικά μέσα στην κοινωνία. Όλα τα μέτρα τα λαμβάνουμε για να προστατεύσουμε τα σχολεία. Τα σχολεία θα είναι τα τελευταία που θα κλείσουν. Πρέπει να μείνουν ανοιχτά".

Στο τέλος μάλιστα τόνισε πως "τα τεστ δεν είναι πανάκεια".



news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: