14 Οκτωβρίου 2020

Σε 13 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε η διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής


Σε 13 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε η διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.
 Ποινή κάθειρξης 5 ετών αποφάσισε το δικαστήριο για τους 4 βουλευτές που είχαν λάβει ελαφρυντικά (Αρβανίτη, Μπούκουρα, Αλεξόπουλο και Μίχο. Το δικαστήριο επίσης αποφάσισε να μειώσει την προτεινόμενη ποινή της εισαγγελέως από 7 σε 6 έτη για όσα μέλη- μη βουλευτές κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

Το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του για τον Γιώργο Ρουπακιά. Συγκεκριμένα, του επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και 10 έτη για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση, τέσσερα έτη για παράνομη οπλοκατοχή και 4.000 ευρώ χρηματική ποινή.

Για τον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γ. Πατέλη ορίστηκε ποινή 8 χρόνια για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας Αιγυπτίων ψαράδων και 6 χρόνια για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.


«Η αστυνομία είναι πανέτοιμη για τις άμεσες συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής», τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της ΕΛΑΣ

«Μόλις ενημερωθούμε αρμοδίως για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ θα προχωρήσουν στην άμεση σύλληψή τους. Η αστυνομία είναι πανέτοιμη και γνωρίζει πού είναι ο καθένας», τόνισαν, πριν από λίγο, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές, ενόψει της ανακοίνωσης των ποινών που θα επιβληθούν στους καταδικασθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνεται, ότι αστυνομικοί παρακολουθούν διακριτικά, εδώ και πολλές ημέρες, στελέχη της Χρυσής Αυγής και γνωρίζουν πολύ καλά όλες τις κινήσεις τους.


enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια: