30 Οκτωβρίου 2020

Δραματική κατάσταση στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» - Θετικοί στον κορονοϊό 15 εργαζόμενοι και 7 ασθενείς

Οργή επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» μετά το μεγάλο ξέσπασμα κορονοϊού που έχει μολύνει στελέχη του προσωπικού, αλλά και ασθενείς.

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία θετικοί στον ιό έχουν βρεθεί 15 εργαζόμενοι και επτά ασθενείς, ενώ 25 άτομα έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι τραγική με την ανησυχία να μεγαλώνει εξαιτίας και της βαρύτητας των νοσημάτων που αντιμετωπίζονται στην ογκολογική κλινική.

Σήμερα το πρωί, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Μιχάλης Καταραχιάς, πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου περιέγραψε την κατάσταση με μελανά γράμματα, ενώ προέβη και σε συγκεκριμένες καταγγελίες.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: Είμαστε εξοργισμένοι, δεν έχουν τηρηθεί ούτε τα μέτρα ασφαλείας. Φωνάζαμε πάρα πολύ καιρό ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο, από την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε πολλά κρούσματα. Θέλουμε προσωπικό, δεν γίνεται να δουλεύουμε ο ένας πάνω στον άλλον, να είμαστε σε εκτεθειμένοι συνέχεια. Έχουν μπει σε καραντίνα πάνω από 25 εργαζόμενοι, είμαστε έξω από τα όριά μας. Όταν βγαίνουν σε καραντίνα συνάδελφοι θα πρέπει να υπάρχει προσωπικό. Ο κόσμος συνωστίζεται στα εξωτερικά ιατρεία σε τριτοκοσμικές συνθήκες». Κατήγγειλε, τέλος, ότι δεν γίνονται τεστ κάθε εβδομάδα στο νοσοκομείο όπως απαιτείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: