6 Οκτωβρίου 2020

Κοροναϊός : 303 νέα κρούσματα- 4 κρούσματα στην Πιερία - Δύο ασθενείς της ηλικιακής ομάδας 18-39 διασωληνώθηκαν τις τελευταίες ώρες


 Μια δυσάρεστη εξέλιξη επεφύλασσε η σημερινή ενημέρωση για τον κοροναϊό. Συγκεκριμένα, μέσα σε μόλις μία μέρα δύο νεαροί άνθρωποι, οι οποίοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-39 χρειάστηκε να διασωληνωθούν.

Πρόκειται για μια θλιβερή υπενθύμιση πως ούτε η νέοι είναι «άτρωτοι» απέναντι στον φονικό ιό και πως μπορούν και εκείνοι να νοσήσουν βαριά και ακόμα χειρότερα να χάσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με το MEGA, αμφότεροι είναι άνδρες, ωστόσο δεν είναι ακόμα γνωστό εάν πάσχουν από υποκείμενο νόσημα.

Στα 303 τα νέα κρούσματα

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Ελλάδα ανακοίνωσε 303 νέα κρούσματα κοροναϊού, εκ των οποίων 59 συνδέονται με γνωστές συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 20.142, εκ των οποίων το 55.9% άνδρες, ενώ 3.082 (15.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8.232 (40.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επιπλέον, 83 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 25 (30.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 227 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 417 θανάτους συνολικά στη χώρα. 156 (37.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ηλικιακή κατανομή

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 78 έτη (εύρος 25 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Γεωγραφική διασπορά

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 303 νέα κρούσματα κορονοϊού το απόγευμα της Δευτέρας. Από τα 269 εγχώρια κρούσματα, τα 59 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 10 συνδέονται με δράσεις τυχαίας δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας.

Αναλυτικά:

- 25 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

- 9 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

- 167 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 34 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 2 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, συνδεόμενο με γνωστή συρροή

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Άρτας

- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου

- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ευβοίας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηρακλείου

- 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

- 21 κρούσματα από Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 11 με ιχνηλατήσεις στενών επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές

- 3 κρούσματα από Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, συνδεόμενα με γνωστή συρροή

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, συνδεόμενα με γνωστή συρροή

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστές συρροές

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Τρικάλων

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

- 18 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: